Tosya'dan Deprem Bölgesine Yardim Sürüyor

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde depremden etkilenen illere 13 tir yardim malzemesi, 19 kamyon odun ve 7 adet konteyner gönderildi.

Tosya'dan Deprem Bölgesine Yardim Sürüyor
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Tosya Kaymakami Suat Hatam baskanliginda, Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil, kamu kurum ve kuruluslari, müdürleri ve sivil toplum kuruluslari yetkililerinin katilimlari ile afet ve acil durum koordinasyon toplantisi düzenlendi.

Toplantida Kaymakam Suat Hatam, deprem bölgesine yapilan ve ilerleyen günlerde yapilmasi planlanan yardimlar konusunda, ilgili kurulus yöneticileri ile bilgi alisverisinde bulundu.

Toplanti öncesinde konusan Hatam, "Kahramanmaras ili Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen deprem sonrasinda ülkemiz asrin felaketi ile karsi karsiya kaldi. Depremde çok sayida vatandasimiz hayatini kaybederken, birçok vatandasimiz da yaralandi. Devletimiz depremin ilk saatlerinden itibaren sahada organize bir sekilde depremzede vatandaslarimiza yardim etmis, çok sayda vatandasimizi enkaz altindan çikarmistir. Ilçemiz depremin ilk dakikalarindan itibaren deprem bölgesine gidecek arama kurtarma ve yardim ekipmanlarinin koordine edilmesine yönelik kaymakamligimiz ve beledimiz tarafindan organize bir sekilde çalisma yürütmüstür. Toplamda Tosya ilçesinden deprem bölgesine 13 tir malzeme, 19 kamyon odun ve giyim malzemesi, 7 adet konteyner gönderildi. Tosya halki ve hayirsever is adamlarimiz depremin ilk saatlerinden bugüne kadar yardim konusunda büyük fedakarliklar göstererek maddi ve manevi olarak her seyi yapti ve yapmaya devam ediyor" dedi.

Toplantida ilerleyen günlerde deprem bölgesine yapilacak yardimlar konusunda kamu kurum ve kuruluslari, müdürleri ve sivil toplum kuruluslari yetkilileri ile istisarelerde bulunuldu.
Kaynak: İHA