Sanayi Esnafindan Depremzedelere Destek

Ordu’nun Ünye ilçesinde bir araya gelen sanayi esnafi, deprem bölgesinde bulunan vatandaslarin temel ihtiyaç malzemeleri ve barinmalari için 20 ailelik destek sagladi.

Sanayi Esnafindan Depremzedelere Destek
Kahramanmaras merkezli yasanilan iki deprem sonrasi tüm Türkiye’yi birbirine kenetlenmeye devam ederken, Ünye Sanayi Sitesi esnafi bir araya gelerek depremzedelere yardimda bulunmak için harekete geçti. 11 ilin etkilendigi deprem bölgelerinden birisi olan Adiyaman’in Gölbasi ilçesinde belirlenen 100 vatandas için harekete geçen sanayi esnafi ufak ev, tuvalet, gida, soba, kuzine, odun, kömür, hali, battaniye ve kislik kiyafetler basta olmak üzere 20 aileye destek çikti. 35 esnafin bir araya gelerek olusturulan destek, 1 tir ve 7 kamyonete yüklenerek deprem bölgesine gönderildi.

“20 ailemize yetecek bir destek saglamak istedik”

Yasanan afet sonrasi ülke olarak birlik ve beraberligin oldugu günlerde 20 aileye yetecek kadar destek çikmak istediklerini söyleyen sanayi esnaflarindan Ahmet Anil Kaya, “Bu gün birlik günü ve elimizden geldigi kadar 100 vatandasimiza yetecek kadar evlerimizi ve ihtiyaç olan tuvaletlerimizi yaptik. Biz sanayi esnaflari olarak is adamlarimizla birlikte gerekeni yapmaya çalistik. Yine deprem bölgesinde ulastigimizda kardeslerimizin temel ihtiyaç anlaminda onlari bir nebzede rahatlatacak bir yardim kampanyasi düzenledik. Burada yirmi ailemize yetecek kadar ufak evlerini, tuvaletlerini, gida, soba, kuzine, odun, kömür, hali, battaniye ve kiyafetleri basta olmak üzere elimizden geldigi kadar yardimci olmak istedik. Toplamda bir tir ve yedi kamyonetimizle deprem bölgesi olan Adiyaman’in Gölbasi ilçesindeki vatandaslarimiza 35 kisi olarak giderek destegimizi verecegiz ve evlerin elektrik tesisatlari basta olmak üzere orada kurulumlarini yaparak teslim ettikten sonra sehrimize geri dönecegiz” dedi.

Kaynak: İHA