Kapaliçarsi Esnafindan Çinli Arama Kurtarma Ekibine Lokumlu Tesekkür

Kahramanmaras merkezli depremin ardindan bölgedeki arama kurtarma çalismalarini tamamlayarak Istanbul’a dönen Çinli ekip, Kapaliçarsi’yi gezdi. Kapaliçarsi esnafi da alkislarla karsiladiklari Çinli ekibe lokum ve çay ikram ederek tesekkür etti.

Kapaliçarsi Esnafindan Çinli Arama Kurtarma Ekibine Lokumlu Tesekkür
Kahramanmaras merkezli 10 ili etkileyen deprem bölgesinde arama kurtarma çalismalarini tamamladiktan sonra Istanbul’a dönen Çinli ekip Kapaliçarsi’yi gezmis, esnaf da onlari alkislarla karsilamisti. O anlari anlatan Kapaliçarsi esnafi Çinli ekibe lokum ve çay ikram ederek tesekkür ettiklerini söyledi.



"Tüm dünyanin Türkiye ile beraber olduklarini gösterdiler"

Sosyal medyadaki görüntüleri görünce gurur duydugunu belirten kapali çarsi esnafi Engin Naro, “Dün Çinliler buradan geçince o alkislar içtendi. Ben Türkiye adina onlara çok tesekkür ediyorum. Gerçekten biz onlara minnettariz. Dünya bizimle beraberdi ve biz onlari seviyoruz. Bizim bu caddede çok lokumcu arkadaslarimiz var, biz onlara lokum ve kahve ikram ettik. Yaklasik 15-20 kisilik bir ekipti. Sosyal medyada da birçok hesapta paylasilmis çok gurur duydum. Tüm dünyanin Türkiye ile beraber olduklarini gösterdiler. Gerçekten din, dil ve irk ayirmadan insan oldugumuz için tüm depremzede kurtarma ekipleri özellikle herkes deprem bölgesine geçti. Bizlerde kendi adimiza yardimlar yaptik. Biz kapali çarsi esnaflari olarak para, su ve giyim yardimi yaptik” dedi.



"Onlar bize yardim ettiler"

Kurtarma ekiplerine lokum ve çay ikram ettiklerini söyleyen kapali çarsi esnafi Mesut Rasuli, “Kore, Japon, Çin gibi bir sürü ülkelerden yardim geldi. 10 gün boyunca onlarda bütün vatandaslari çikartmak için ellerinden geleni yaptilar. Çarsiya giris yaparken de esnaf olarak herkes onlari alkisladi. Onlar bize yardim ettiler, bir can olsa bile kurtardilar. Onlar buradan geçerken biz onlara lokum ve çay ikram ettik. Çok güzel bir seydi ve biz de bundan çok gurur duyduk” seklinde konustu.

Kaynak: İHA