Kapadokya, 20 Bin Depremzedeye Ev Sahipligi Yapiyor

Kahramanmaras merkezli 10 ilde etkili olan ve ülkemizi derinden etkileyen deprem sonrasi Kapadokya’da faaliyet gösteren tüm oteller gönüllü olarak kapilarini ilk günden itibaren depremzedelere açti.

Kapadokya, 20 Bin Depremzedeye Ev Sahipligi Yapiyor
Kapadokya Turistik Isletmeciler Dernegi (KAPTID) Baskani Teyfik Ölmez yaptigi açiklamada, su ana kadar yaklasik 35 bin depremzedeyi misafir ettiklerini belirterek, halen Kapadokya’daki otellerde 6 bin 993 depremzedenin misafir edildigini söyledi.

Nevsehir’de oteller ile birlikte KYK yurtlarinda kalan misafir sayisi da 19 bin 321 kisiye ulasti.

"Asilsiz haberlerin sevkimizi kirmasina izin vermedik"

Böyle bir dönemde özellikle ulusal kanallarda çikan bazi haberlere de tepki gösteren Ölmez, "Depremin ilk gününden itibaren Kapadokya bölgesi deprem bölgesine yakin olmasindan dolayi en hizli sekilde koordinasyon saglayarak, deprem bölgesinde zarar görmüs, yaralanmis, evlerini kaybetmis misafirlerimizi Kapadokya turizmciler hizli bir sekilde tahliye ederek, Kapadokya’da var olan otellerde konaklatmaya basladik. Su an itibariyla 7 bin civarinda depremzede otellerimizde misafir edilmektedir. Bölgemizde kisa dönemli konaklatilan misafirlerimizin de diger illere nakilleri saglanmistir. Bölge turizmcileri olarak bazi ulusal kanallarda çikan haberlerin de sevkimizi kirmasina izin vermedik. Bundan sonra da vermeyecegiz. Amacimiz bu aciyi biraz olsun dindirmek" seklinde konustu.

Dinler Otel Genel Müdürü Ugurhan Sasmaz da, depremin ilk gününden itibaren kapilarini depremzedelere açtiklarini söyleyerek, "Kapadokya turizmcileri olarak tüm depremzedelere kapilarimiz hemen açtik. Kendi aramizda AFAD ile birlikte organize bir sekilde alabildigimiz kadar misafir aldik" diye konustu.

Kaynak: İHA