Hizmet-Is Teskilati, Maaslarini Depremzedelere Yardim Olarak Bagisladi

Hizmet-Is Sendikasi, ‘Asrin Felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerin ardindan tüm imkanlarini seferber etti.

Hizmet-Is Sendikasi Genel Yönetim Kurulu, depremden etkilenen 10 sehire yapilacak yardimlarda kullanilmak üzere en az bir maasini bagisladi. Profesyonel ve ücretli sekilde çalisan sube ve il baskanlari ve yöneticileri ile sendika çalisanlari da gönüllü olarak en az bir maas olmak üzere bagista bulundu.

Hizmet-Is’ten depremzedelere 3 milyon lira bagis

Depremin gerçeklestigi ilk günden itibaren yaptigi insani yardimlarla dikkat çeken Hizmet-Is Sendikasi, Hak-Is’in AFAD ile koordineli bir sekilde baslattigi “HAK-IS ile Birlikte Depremzedelere Sen de El Uzat” yardim kampanyasina 3 milyon liralik bagista bulunmustu.

40 bin civarindaki üyeye 100 milyon lira Afet Yardim Destegi

Hizmet-Is Sendikasi ayrica, depremden etkilenen Kahramanmaras, Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Sanliurfa’da 40 bin civarindaki üyesinin her birine 2 bin 500 lira olmak üzere toplamda 100 milyon lirayi bulan Afet Yardim Destegi yapma karari aldi. Yardim destek ödemeleri 40 bin civarindaki üyenin hesaplarina yatirilmaya baslandi. Üyeler, afet yardim desteklerini hiçbir kesinti olmadan alabilecekler.

Arslan’dan Hizmet-Is teskilatina bagis tesekkürü

Hizmet-Is Sendikasi Genel Yönetim Kurulu olarak en az bir maas yardimda bulunma kararini oy birligiyle aldiklarini belirten Hak-Is Konfederasyonu ve Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskani Mahmut Arslan, ülkemizin yasadigi bu zor dönemde yardimlasmanin önemine dikkat çekti. Genel Baskan Arslan, Genel Yönetim Kurulu kararinin ardindan gönüllü olarak bir maas yardimda bulunan Hizmet-Is teskilatini da gösterdikleri birlik, beraberlik, kardeslik ve dayanisma ruhundan dolayi tebrik etti. Arslan, “Depremin gerçeklestigi ilk andan itibaren üyelerimizin ve vatandaslarimizin yardimina kosan, bagislariyla destek olan tüm teskilat mensuplarimizi, Hak-Is ve Hizmet-Is’li olmanin manasina ve ruhuna uygun davranislarindan dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

“Gün yardimlasma ve dayanisma günüdür, birlik olma günüdür”

Depremin ilk gününden itibaren arama-kurtarma faaliyetlerinden çadir, jeneratör, battaniye, uyku tulumu, su ve gida gibi temel ihtiyaç maddelerine kadar pek çok yardim faaliyetini basariyla sürdürdüklerini kaydeden Arslan, sunlari kaydetti:

“Depremlerde hayatini kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yaralilarimiza da geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hala enkaz altinda kalanlarin bir an önce kurtarilmasini temenni ediyoruz. Hak-Is ve Hizmet-Is olarak, bütün gücümüzle milletimizin yanindayiz. Gün yardimlasma ve dayanisma günüdür, birlik olma günüdür.”
Kaynak: İHA