Hatay'da Bulasici Hastalik Ihtimaline Karsi Siki Önlem

Hatay’da çadir ve konteyner kentlerin bulundugu afet bölgelerinde bulasici hastalik ihtimaline karsi Saglik Bakanligi koordinasyonunda siki önlemler aliyor. Ekipler; tuvalet temizligi, dezenfeksiyon islemleri, haserelere karsi temizlik ve kireçleme islemlerini araliksiz sürdürüyor.

Hatay'da Bulasici Hastalik Ihtimaline Karsi Siki Önlem
Hatay’da deprem sonrasi olusabilecek bulasici hastaliklara karsi, Saglik Bakanligi koordinasyonunda çalismalar yürütülüyor. Çadir ve konteyner kentlerin bulundugu afet bölgelerinde, belediye ekiplerince bulasici hastalik ihtimaline karsi dezenfeksiyon islemleri, tuvalet temizligi, kemirgenlere karsi önlem çalismalari, bit, pire, hasere ilaçlamalari, çöp toplama ve genel çevre temizligi devamli sekilde sürdürülüyor. Ekipler, çöp toplama alanlarinda ve riskli bulduklari alanlarda kireçleme islemleri gerçeklestiriyor.

"Vatandaslarimizin, bakteri ve salgin hastaliklara karsi korunmasini saglamak için buradayiz"

Çalismalara katilan Gölcük Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Çevre Mühendisi Serkan Aksöz, "Diger belediyelerden gelen ekiplerin koordinasyonu, araçlarin sahaya gönderimi ve yapilan islerin takibini Gölcük Belediyesi yapmaktadir. Su anda yaklasik 16 araç ve 48 personel sürekli artarak devam etmektedir. Yaptigimiz çalismalar, çadir kentlerde dezenfeksiyon isleri, çadir kentlerin yanina kurulan tuvaletler, musluklar ve özellikle temasin çok oldugu yerlerde yüzey dezenfektanlari yapmaktayiz. Vatandaslarimizin, bakteri ve salgin hastaliklara karsi korunmasini saglamak için buradayiz" dedi.

Kaynak: İHA