Gümüshane'de Sanayi Esnafi Depremzedeler Için Soba Üretmeye Basladi

GÜMÜSHANE – Gümüshane sanayi esnafi, STK’lar ve siyasi partilerin destekleriyle depremzedelerin isinma ihtiyaçlarini gidermeleri için soba üretimine basladi. Ilk etapta 300 adet üretilecek sobalarin sayisi ihtiyaca göre arttirilacak.

Gümüshane'de Sanayi Esnafi Depremzedeler Için Soba Üretmeye Basladi
“Asrin felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaras ve civarindaki 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin ardindan devlet ve millet eliyle bölgeye yardimlar sürerken Gümüshane sanayi esnafi depremzedelerin isinma ihtiyacini gidermek için harekete geçti.

Siyasi partiler ve STK’larin da destegiyle tasinabilir soba üretimine baslayan sanayi esnafinin hedefi ilk etapta 300 adet sobayi deprem bölgesine ulastirabilmek. Gönüllüler ayrica ihtiyaç halinde üretimlerini son sürat devam ettireceklerini dile getirdi.

Depremin 2. gününde deprem bölgesine gittigini ve vatandaslarin en büyük sorununun isinma sorunu oldugunu söyleyen demir dograma ustasi Onur Palanci, “Depremzede kardeslerimizin orada isinma ile alakali sorunlar yasadigini gittik gözlerimizle gördük ve biz kendi çapimizda ne yapabiliriz diye düsünerek küçük tasinabilir soba yapmaya karar verdik. Gümüshane sanayi esnafi olarak su an 300 tane soba yapiyoruz. Daha sonra gerek duyuldugu takdirde üretim göndermeyi düsünüyoruz” dedi.



“Birlik olma zamani, devletimizin yaninda olma zamani”

Gümüshane’de STK’lardan siyasi partilere herkesin projeye destek verdigini ifade eden Gümüshane Esnaf Odalari Birligi Baskani Yasin Zengin de “Gümüshane sanayi esnafimiz bir soba yapim isine basladilar. Gümüshane STK’lari olsun bütün partiler olsun buna destek oldular. Su anda birlik olma zamani, devletimizin yaninda olma zamani” diye konustu.

Sanayi çalisani Batuhan Özdamar ise, “Biz elimizden geldigince isinmaya yönelik bir proje gerçeklestirmek istedik. Sag olsunlar esnaflarimiz da yardimci oldular bizlere. Su anda hali hazirda 70 tane sobamiz üretildi Cuma gününe kadar 250 tane üretmeyi düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

Isinma ihtiyacinin bir aciliyet oldugunun altini çizen Bedri Agaç ise “Biz deprem bölgesine gittik orada 3-4 gün kaldik. Oradaki ihtiyaçlari gördük ama oradaki en büyük ihtiyaç barinma ve isinmaydi. Barinma ile ilgili olarak Gümüshane’de ahsap evler üretildi. Biz de buna nasil katki sunariz diye düsünerek sag olsunlar gönüllü arkadaslarimizla birlikte çadirlarda kullanilacak soba imalatina basladik. Kampanyamizi duyurduk. Insanlar katilip destek veriyorlar. Insanlar ariyor 2 soba, 3 soba benden diyorlar. Bir an önce göndermemiz lazim ihtiyaçlarin aciliyeti var. Destek saglandikça buradaki üretimi de arttiririz oradaki insanlara ne kadar katkimiz olursa o kadar biz mutluluk duyariz” dedi.

Kaynak: İHA