Fethiyeli Saglik Memuru Depreme Son Nöbetinde Yakalandi

Kahramanmaras’ta yasanan deprem felaketinde Fethiyeli Saglik Memuru Muzaffer Kilinç, Antakya Egitim Arastirma Hastanesi Ek Binasindaki son nöbeti sirasinda enkaz altinda kalarak can verdi.

Fethiyeli Saglik Memuru Depreme Son Nöbetinde Yakalandi


Kahramanmaras merkezli 10 ilde meydana gelen deprem felaketinde Fethiyeli Saglik Memuru Muzaffer Kilinç da Antakya Egitim Arastirma Hastanesi Ek Binasindaki son nöbetinde depreme yakalanarak enkaz altinda kaldi. Ailesi, kardesleri ve arkadaslari depremin hemen ardindan haber almaya çalistigi Kilinç’a ulasamadi. Acili anne Fatma Kilinç, saglik memuru oglundan mutlu bir haber beklerken depremin 10.gününde enkaz altindan cenazesinin çiktigi haberiyle adeta yikildi.

Pandemi öncesi Antakya Egitim Arastirma Hastanesi’ne tayini çikan ve yaklasik 3 yildir görevde bulunan Saglik Memuru Muzaffer Kilinç’in tayin istedigi ve Toplum Sagligi Saglik Memuru olarak Balikesir Marmara Ilçe Devlet Hastanesi’ne tayininin çiktigi ve son nöbetinde bulundugu ögrenildi. Antakya’da kaldigi evdeki esyalarini da topladigi hatta arkadaslariyla da vedalastigi kaydedilen Kilinç’in depremin ertesi günü Fethiye’ye gelmesinin beklendigi belirtildi.

Depremde çöken Antakya Egitim Arastirma Hastanesi Ek Binasinda enkaz altinda kalarak hayatini kaybeden saglik memuru Muzaffer Kilinç’in askerligini Hakkari Semdinli’de yaptigi, Gediktepe’de 19 Haziran 2010’da meydana gelen hain terör örgütü baskininda yaralanarak Ankara GATA’ya kaldirildigi ve bu çatismada Kilinç’in 12 silah arkadasinin sehit düstügü ögrenildi. GATA’da tedavi sirasinda gazilik verilmek istenen Fethiyeli Muzaffer Kilinç daha agir yarali askerleri görünce bu benim hakkim degil diyerek gazilik mertebesini almak istemedigi belirtildi.

Sosyal medyada arkadaslarinin ilk günden bu yana haber alabilmek için büyük çaba gösterdigi Muzaffer Kilinç’in ölüm haberi Fethiye’yi ve arkadaslari Burak Sekercioglu ve Caner Nergiz’i yasa bogdu. Sekercioglu ve Nergiz Muzaffer Kilinç için, “O çok dürüst bir kisiydi. O Fethiyespor sevdalisiydi. Fethiyespor’un Iskenderun spor ile deplasmanda oynadigi ve 2-1 yenildigi Play Off maçinda birlikteydik. Geçen yilki sampiyonluk maçinda yine Ankara’da beraberdik. Yillardir Fethiyespor’a her konuda destek oldu. En son depremden 2 gün önce telefonla konustuk. Hatay’a selamlar dedim. O, ‘Tayinim çikti, geliyorum. Yarin son nöbetimi tutacagim. Buradaki arkadaslarla vedalastim. Hatta esyalarimi da topladim. Balikesir Marmara Ilçe Devlet Hastanesi’nde göreve baslayacagim. ’demisti. O’nun askerlikte yasadigi kahramanligi da biliyoruz. Gediktepe’de hain PKK saldirisini çatisarak püskürtmüslerdi. 12 sehit verdigimiz o çatismada Muzaffer yaralanmisti. Ankara GATA’ya kaldirilip, tedavi olmustu. Gazilik unvani verilecekti. O, hastanedeki daha agir yarali askerleri görünce bu benim hakkim degil diyerek gazilik mertebesini almak istemedi. Çok üzgünüz arkadaslari ve ailesi olarak yastayiz “diye konustu.



Acili Anne Fatma Kilinç ise, “Konusamiyorum. Günlerdir oglumun sesini duymayi bekliyordum. Tayin olmustu. Kendisini beklerken cenazesi geliyor” ifadelerinde bulundu. Öte yandan Fethiyeli Saglik Memuru Muzaffer Kilinç’in cenazesinin Fethiye’ye getirilerek topraga verilmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA