Deprem Sonrasi Hatay Defne Ilçesine Giden Ilk Ekip Yasadiklarini Anlatti

Mugla Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi arama kurtarama ekipleri bölgede enkaz kaldirma çalismalarinin baslamasi nedeniyle Mugla’ya döndü. Afet bölgesinden dönen ekipler yasadiklarini anlatti.

Deprem Sonrasi Hatay Defne Ilçesine Giden Ilk Ekip Yasadiklarini Anlatti
“Hatay Defne ilçesine varan ilk ekiptik”

Mentese Itfaiye gurup Amirliginde görevli Muhammet Kara, deprem haberinin emen ardindan yola çiktiklarini belirterek bölgeye ulastiklarinda durumun çok kötü oldugunu ve hemen çalismalara basladiklarini söyledi.

Kara, “Depremin sabahinda Hatay’a yola çiktik. Vardigimizda durum çok kötüydü. Bölgeye ulasan ilk ekip bizdik. Bizden önce hiç kimse oraya gitmemis. Defne ilçesi Elektrik Mahallesinde herkes bunu söyledi.

Ilk gün sesli ve yüzeysel aramalar yaptiktan sonra hassas cihazlarla arama yapmaya basladik. Bizim envanterimizdeki özel hassas cihazlarla sismik arama akustik dinleme yaparak yaralilarimiza ulasmaya çalistik. Kullandigimiz cihaz o kadar hassas ki bir karincanin yürüyüsünü dahi algiliyor. Bu nedenle enkaz altindan çikardiklarimizi kurtarmada büyük yarari oldu. Bölgede ki, herkes elinden geleni yapti. Insallah bir daha böyle felaketlerle karsilasmayiz” dedi.

3 saatlik çalisma sonrasinda Masal Bebegi annesine teslim ettik

Milas Itfaiye Gurup Amirliginde görevli Mehmet Sezgin arama kurtarma çalismalari sirasinda çok farkli duygulari ayni anda yasadiklarini belirtirken bir yandan hayatini kaybedenler için üzüntü diger yandan enkazdan çikardiklarimiz için sevinç duyuyorduk dedi.

Sezgin, “Antakya’nin Defne ilçesi Elektrik Mahallesine gittik. Bölgede felaketin boyutu hat safhalardaydi. Vatandaslar aracimizin önüne geçip enkaz altinda yakinlarinin oldugunu söylediler. Elimizden geldigi kadar çalistik. Yikilmis bir binada çalismaya basladik. 2,5-3 saatlik bir çalismanin ardindan Masal Bebegi enkaz altindan çikarttik. Ardindan 20 yasinda bir genci çikarttik. Yan binada 82 yasinda yasli bir teyzemizi çikarttik. Tüm bunlar bize umut verdi ancak hayatini kaybedenler için de çok üzüldük” dedi.

Karyagdi, “Girdigimiz ilk binada Hatice Sulen’i canli çikardik”

Mugla Büyüksehir Belediyesi itfaiye Daire Baskanliginda Kurtarma Sube Müdürü Mehmet Karyagdi ise müdahaleye basladiklari ilk anda 28 yasindaki Hatice Sulen’i canli olarak çikardiklarini söyledi.

Karyagdi, “Deprem sabahi arama kurtarma ekibimizle depremin en çok etkisini gösterdigi Hatay iline gittik. Defne ilçesi Elektrik mahallesine gittigimizde bu mahallenin bombos, filmleri aratmayan bir atmosferde oldugu gördük. Birçok noktada yardim isteyenler vardi. Bu bölgede sadece Mugla Büyüksehir Belediyesinin arama kurtarma ekipleri vardi. Ilk binaya girdigimizde enkaz altinda kalan Hatice Sulen isimli vatandasimizi kurtardik. Bölgede toplam 28 vatandasimizi enkaz altindan çikarttik” dedi.

Kaynak: İHA