Baskan Altay Açiklamasi 'Adim Adim Hatay'i Suyla Bulusturuyoruz'

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, “Depremin ilk anindan itibaren tüm gücümüzle Hatay’dayiz. Sehrin altyapisini elden geçirip, eksiklerini gideriyor ve hayatin normal akisina dönmesi için canla basla çalisiyoruz. Içme suyu temini, su ve kanal ariza, bakim-onarim ile mekanik-elektrik gibi farkli alanlarda uzmanlik gerektiren hizmetler, ilgili ekiplerimiz kontrolünde yürütülüyor. Tüm zorluklara ragmen adim adim Hatay’i suyla bulusturuyoruz” dedi.

Baskan Altay Açiklamasi 'Adim Adim Hatay'i Suyla Bulusturuyoruz'
Konya Büyüksehir Belediyesi KOSKI Genel Müdürlügü, depremden büyük zarar gören Hatay’da mevcut su sebekesi ve ana isale hatlarinda bakim-onarim çalismalarini yogun bir sekilde sürdürüyor. Içme suyu temini için deprem bölgesinde hayatin normale dönebilmesi için 7/24 esasina göre çalisan ekipler, ana sebeke hatlarindaki arizalara da anlik olarak müdahale ediyor.

"Tüm gücümüzle Hatay’dayiz"

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Hatay’in her noktasinda bir damla su için mücadele verdiklerini belirterek, ana isale hattindaki arizalari aninda giderdiklerini ifade etti.

Yildirimtepe, Sakarya, Modenevler, Gültepe, Esentepe, Saraykent, Pinarbasi, Doganköy, Arpahan mahalleleri ile Atatürk Bulvari, Yavuz Sultan Selim Caddesi, Iskenderun Sahil Yolu, Espa Yolu, Iskenderun Adalet Sarayi önü ve Antakya Mustafa Kemal Üniversitesinde ariza, bakim ve onarim çalismalarinin tamamlanarak bölgenin kontrol altina alindigini belirten Baskan Altay, “Depremin ilk anindan itibaren tüm gücümüzle Hatay’dayiz. Sehrin altyapisini elden geçirip eksiklerini gideriyor ve hayatin normal akisina dönmesi için canla basla çalisiyoruz. Alaninda uzman teknik ekibimiz ve belediyecilik hizmetlerinde edindigimiz tecrübe ile tüm zorluklara ragmen adim adim Hatay’i suyla bulusturuyoruz” dedi.



"Alaninda uzman bir ekip çalisiyor"

Konya Büyüksehir Belediyesi KOSKI Genel Müdürlügü ekiplerinin sahada altyapi kavramina giren tüm hizmetleri yeniden islevsel hale getirmeye çalistigini kaydeden Baskan Altay, “Depremin ilk gününden itibaren depremzelerimizin, arama kurtarma ekiplerinin, kolluk kuvvetlerimizin, belediyelerimizin ve çesitli sivil toplum kuruluslarimizin içme ve kullanma su ihtiyaçlarini gerek tankerlerle gerekse çesmeler olusturarak çözdük. Hatay HATSU’nun altyapi bilgilerini KOSKICBS’ye entegre ettik. Içme suyu temini, su ve kanal ariza, bakim-onarim ile mekanik-elektrik gibi farkli alanlarda uzmanlik gerektiren hizmetler, ilgili ekiplerimiz kontrolünde yürütülüyor. Ekiplerimiz, kayip sebeke vanalarini bulup aktif hale getiriyor; eskimis, zarar görmüs borulari yenileriyle degistiriyor. Canli hattin devamini saglamak, hatti deplase etmek, körlemek veya bölgesel tamir islemlerini yapmak için de gece gündüz demeden çalisiyorlar. Emeklerinden dolayi hepsine çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi. Konya Büyüksehir Belediyesi, Konya ilçe belediyeleri ile birlikte Hatay’da 738 araç, 2.692 personelle konteyner kent yapimi, arama kurtarma, su temini, mobil mutfak, ekmek firini, mobil haberlesme gibi alanlarda çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA