Bakan Akar, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Ile Görüstü

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüstü. Bakan Akar ve Stoltenberg Hatay’da depremin verdigi zarari havadan inceledi.

Bakan Akar, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Ile Görüstü
“Asrin felaketinin” olarak nitelendirilen depremlerin ardindan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye’ye dayanisma ziyareti gerçeklestirdi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde kabul edilen Stoltenberg daha sonra uçakla geldigi Adana’daki 10’uncu Tanker Üs Komutanliginda, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar tarafindan karsilandi. Buradan helikopterlere geçen Bakan Akar ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Hatay’da depremin verdigi zarari havadan inceledi. Akar tarafindan Stoltenberg’e Kahramanmaras merkezli 10 ili etkileyen deprem ve sonrasindaki çalismalara iliskin bilgi verildi.



"Dayanisma ve omuz omuza durusun en net göstergesi"

Bakan Akar’in görüsme sirasinda iki yikici deprem felaketi sonrasinda gösterilen dayanisma ve gerçeklestirilen ziyaretin yani sira depremde hayatini kaybedenleri anmak için NATO Karargahinda tüm bayraklarin yariya indirilmesi ve 14 Subat’taki NATO Savunma Bakanlari Toplantisinin açilisindaki saygi durusundan dolayi Stoltenberg’e tesekkür ettigi ögrenildi.

Tüm bunlari NATO’nun birlik ve dayanismasinin en açik göstergesi olarak nitelendiren Akar’in görüsmede su ifadeleri kullandigi bildirildi:

"Tüm bu faaliyetler NATO’nun birlik, dayanisma ve müttefiklik ruhunun en açik, anlamli göstergesidir. Yasadigimiz depremler, yüzyilin en büyük dogal afetlerindendir. Bu zor günlerde bizlere destek veren her bir müttefikimize, ortaklarimiza, dostlarimiza sükranlarimizi sunuyoruz. Bu zor günlerden sonra Ittifakin Avrupa-Atlantik Afet Müdahale Koordinasyon Merkezi’ni (EADRCC) aktive etmesini ve Iskenderun’da iki bin kisilik çadir kent kurma kararini memnuniyetle karsiliyoruz."
Kaynak: İHA