Atasehir'in Kahraman Arama Kurtarma Ekibi 'ATAK' Istanbul'a Döndü

Kahramanmaras merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardindan arama kurtarma çalismalarina katilmak için Hatay’a giden 16 kisilik Atasehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ATAK) görevini basariyla yerine getirerek geri dönüs yapti.

Atasehir'in Kahraman Arama Kurtarma Ekibi 'ATAK' Istanbul'a Döndü
6 Subat sabahi Kahramanmaras’ta meydana gelen iki büyük depremin ardindan hemen harekete geçerek deprem bölgelerinden Hatay’da göreve baslayan 16 kisilik arama kurtarma personelinin geri dönüsleri için Atasehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde karsilama töreni düzenlendi.

Felaket bölgesinde büyük özveriyle gece gündüz dinlenmeden çalisan ATAK ekibini; Atasehir Belediye Baskan Yardimci Abdullah Der, Afet Koordinasyon Merkezi Yöneticisi, Etüt Proje Sefi Saliha Dilek Aral ve AKOM’da çalisan diger ekip arkadaslari çiçeklerle karsiladi.

ATAK Ekibi’nin Hatay Merkez’de 11 vatandasi enkazdan çikararak fedakarca mücadele ettigini belirten Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi, “Ilk andan itibaren büyük emeklerle, umudunu yitirmeden, çalisarak bölgedeki yurttaslarimizin hayatini kurtaran Atasehir Arama Kurtartma Ekibimiz cansiperane büyük bir mücadele verdiler. Kendilerine sükranlarimi sunuyorum. Kurtarilan her bir can bu ülke için bir degerdir. Bu acilari tek yürek olarak milletimizle birlik olarak asacagiz” açiklamalarinda bulundu.

AKOM’da ATAK ekibini karsilayan Atasehir Belediye Baskan Yardimcisi Abdullah Der ise sunlari söyledi: “Depremin ilk gününden bugüne kadar deprem bölgesinde bulunan ATAK ekibimizle sürekli iletisimde olduk. Ciddi anlamda emekler sarf ettiler. Orada birçok canimizi kurtardilar. Ben kendilerine, Baskanimiz ve sahsim adina çok tesekkür ediyorum. Iyi ki varlar. Atasehir halkina da çok tesekkür ediyoruz. Müthis bir duyarlilik gösterdiler. Inanilmaz bir yardim mücadelesi verdiler. Allah böyle acilari bir daha yasatmasin. Depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet; ailelerine ve milletimize bassagligi, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum.”

ATAK ekip sorumlusu Cemre Kaya, “Ilk depremi ögrendigimiz andan itibaren AKOM’da hizlica hazirliklarimizi tamamlayip yola çiktik. Hatay’da çalismalarimiza saat 16.00 itibariyle baslayabildik. Ekibimiz, 1 adet tam donanimli arama kurtarma aracimiz ve enkaz üzerinde canli arama ve kurtarma yapabilme yetkisine sahip kurtarma köpegimiz Tokyo ile oradaydik. Hemen bölgede arama kurtarma çalismalarina basladik. Gerçekten gördüklerim karsisinda bacaklarim titredi. Ama ekip lideri olarak ayakta durmam gerekiyordu. Dört bir yandan mücadele ettik, elimizden gelenin en iyisini yaptik. Ilk gün, üç can kurtardik. 8 yasinda bir erkek çocugu, farkli yaslarda da iki insanimizi kurtardik. Ikinci gün araçlarimizla birlikte daha güçlüydük. Sonrasinda 18 ve 22 yasinda iki erkek kardesi kurtardik. 8 yasinda bir kiz çocugunu kurtardik. Ekip arkadaslarima çok tesekkür ediyorum. Orada yasananlar çok zor. Simdi geldik ama kalbimiz orada yine gidecegiz. Afet öncesinde, bizim dersimize daha çok çalisarak, güçlenmemiz lazim. 10 kisi, 20 kisi degil, tüm Istanbul, tüm Marmara, tüm Türkiye olarak dersimize çalismamiz gerekiyor. Bizi destekleyen herkese çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Atasehir Arama Kurtarma ekibinin deprem bölgesindeki çalismalarina, enkaz üzerinde canli arama ve kurtarma yapabilme yetkisine sahip kurtarma köpegi Tokyo da eslik etmisti.
Kaynak: İHA