Valilik Yardim Portali Olusturdu, Depremzede Çocuktan Ders Gibi Davranis Geldi

Amasya Valiligi, kente gelen depremzedelere yardim için internette ’amasyaseninle’ adli portal olusturdu. Ilk talep ise bir depremzede çocuktan gelen ’kitap seti’ oldu. Görenleri duygulandiran ders gibi davranis bir yardimsever tarafindan yarim saat içinde karsilandi.

Valilik Yardim Portali Olusturdu, Depremzede Çocuktan Ders Gibi Davranis Geldi


Agir yikima ve binlerce can kaybina yol açan Kahramanmaras merkezli depremlerin vurdugu 10 ilden Amasya’ya gelen 5 binden fazla vatandasin ihtiyaçlarinin yardimseverlerin de destegiyle karsilanmasi amaciyla internette olusturulan portaldan ilk faydalanan, çok sevdigi kitaplari depremde hasar gören evlerinde kalan 10 yasindaki Malatyali Hamit Kagan Kaygusuz oldu. Üye oldugu sistemden çocugun kitap talebini gören Yasemin Özdemir satin aldigi kitap setini ulastirdigi çocugun yüzünü güldürdü. Çok çalisip hakim ya da savci olmak isteyen Kaygusuz ve ailesi duyarli Amasya halkina tesekkür etti.

Amasya’ya 5 bin 114 kisi geldi

Amasya Vali Vekili Bekir Sitki Dag, yazilimi ve altyapisi tamamen kendilerinin gelistirdigi bu uygulamayla deprem bölgesinden gelen tüm vatandaslarin beklenti ve ihtiyaçlari çok daha hizli bir sekilde giderilebilecegini düsündüklerini açikladi.

Afet bölgesinden Amasya’ya toplam 5 bin 114 kisinin geldigine deginen Dag, “Yardimlasma ve dayanismaya en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde gönüllü hemserilerimizin de misafirlerimizin ihtiyaçlarina cevap vermeleri bu uygulamayla kolaylasacaktir” dedi.



Bilgileri AFAD’a kayitli depremzedeler ve hayirseverlerin basvurulari ile kentteki konaklama alanlari gibi bölümlere kolayca erisilebilen sistem hakkinda koordinatör Oguzhan Zobu tarafindan kentteki gazetecilere bilgiler verildi.

Kaynak: İHA