Deprem Bölgesine Yardima Kosan Izmirli Dilay, Kazada Hayatini Kaybetti

Kahramanmaras’taki afetzedelere yardim malzemeleri götüren ve Izmir’e dönüs yolunda Usak’ta tarlaya yuvarlanan kamyonette bulunan Izmirli Dilay Ceviz (33) yasamini yitirdi. Ayni araçta bulunan ve bölgeye yardim için giden 2 arkadasi ise yaralandi.

Deprem Bölgesine Yardima Kosan Izmirli Dilay, Kazada Hayatini Kaybetti
Merkez üssü Kahramanmaras olan ve 10 Il de binlerce insanin ölümüyle sonuçlanan depremler sonrasi afet bölgelerine insani yardimlar hiz kesmeden sürüyor. Izmirli Dilay Ceviz (33) de üyesi oldugu Iyi Kalpler Yardimlasma ve Kültür Dernegi üyeleriyle birlikte topladiklari yardim malzemelerini 4 araca yükleyip, Kahramanmaras’taki afetzedelere ulastirmak üzere geçtigimiz cumartesi aksami arkadaslari ile Izmir’den yola çikti.

Izmir’e dönüp aldiklari malzemeler ile afet bölgesine gideceklerdi

Depremin merkez üssüne ulasan ve burada yardim malzemelerini arkadaslariyla birlikte dagitan Dilay, Izmir’de toplanan yardimlari almak için dernek üyesi beraberindeki Serhat K. (45) ve Mustafa S. (39) ile birlikte Izmir’e dönme karari aldilar. Dün ögle saatlerinde Usak’tan Izmir istikametine seyir halinde olan Serhat K. (45) kontrolündeki 10 BF 884 plakali kamyonet, sürücüsünün henüz belirlenmeyen sebepten dolayi direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu bariyerlere çarpip tarlaya uçtu. Kazada Izmirli Dilay hayatini kaybederken, arkadaslari Serhat K. ile Mustafa S., yaralandi. Yaralilar kaldirildiklari Usak Egitim ve Arastirma Hastanesinde tedavi altina alindi. Buradaki tedavisinin ardindan Serhat K., Izmir’de bulunan Saglik Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Gögüs Hastaliklari ve Cerrahisi Egitim Arastirma Hastanesine sevk edildi.

Son görüntüleri yardim malzemeleri kamyonete yüklenirken

Izmirli Dilay’in son görüntüleri ise yürek dagladi. Cep telefonu kamerasina yansiyan görüntülerde; Dilay’in afetzedeler için toplanan yardim malzemelerinin kamyonete yüklendigi esnada arkadaslarina yardim ettigi görülüyor.

Öte yandan Izmirli Dilay’in, bugün ögle namazini müteakip kilinacak cenaze namazinin ardindan defnedilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA