Afetzedeler Için Uyku Tulumu Üretiyorlar
Sivas’ta, Kahramanmaras merkezli 10 ili vuran depremden etkilenen vatandaslar için tüm imkanlar seferber edildi.

Meslek liselerince üretilen sobalarin sevki devam ediyor
Öte yandan Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gürün Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sarkisla Ahmet Turgay Imamgiller Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafindan üretimi yapilan çadir içi ve çadir disi sobalar da AFAD koordinesinde, ihtiyaca göre planlama yaparak afetin yasandigi illere gönderilmeye devam ediliyor. Bu çerçevede, üretimi yapilan 80 adet çadir disi ve 40 adet çadir içi soba Malatya’ya, 80 adet çadir disi, 25 adet çadir içi soba ise AFAD koordinesinde Gaziantep’e gönderildi. Talep ve planlamalarin ardindan üretimi yapilan yeni sobalar da afet bölgesine sevk edilecek.
Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde üretimi yapilan Melis Hijyen ürünleri de afet bölgesindeki ihtiyaçlara göre yine AFAD koordinesinde bölgeye gönderiliyor.
Bu çerçevede yürütülen önemli çalismalardan bir tanesi ise sicak yemek ve ekmek üretimi. Necip Fazil Kisakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafindan Malatya’da kurulumu yapilan seyyar mutfakta günde 15 bin kisiye sicak yemek verilirken, çay ve kumanya da dagitiliyor. Ayrica, Karsiyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan ekmek üretim atölyesinde de günlük 15 bin ekmek üretilerek AFAD koordinesinde ihtiyaç duyulan illere gönderiliyor.
