Tunceli'de, Deprem Bölgesinden Dönen Ekibe Psikolojik Destek

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerin ardindan Tunceli’den Adiyaman’a gönderilen ekipler, 171 kisiyi enkazdan canli kurtarmayi basardi. Kente dönerken ekiplere, psikolojik destek verildi.

Tunceli'de, Deprem Bölgesinden Dönen Ekibe Psikolojik Destek
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerin ardindan Tunceli’den çok sayida arama-kurtarma ekibi, depremden etkilenen Adiyaman’a gönderildi. Ekipte MEB AKUB’dan da 10 kisi de yer aldi. Kentten giden diger arama kurtarma ekipleri ile birlikte çalisma yapan MEB AKUB, 171 kisinin enkazdan sag çikarilmasina katki sundu.

Deprem bölgesinden dönen ekip, psikososyal destek çalismasi çerçevesinde Milli Egitim Müdürü Gürsel Ekmekci, Sivil Savunma Uzmani Sema Ekrem ve Rehberlik Arastirma Merkezi’nde görevli psikolog Gürol Asan ile bir araya geldi.

Ekibe özverili çalismalarindan ötürü tesekkür eden Tunceli Il Milli Egitim Müdürü Gürsel Ekmekci, “Depremin ilk günü Adiyaman’a giderek katildiginiz arama kurtarma faaliyetleri ile kazandirdiginiz hayatlar için hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Fedakârca ve özveri ile yapmis oldugunuz çalismalar deprem bölgesindeki vatandaslarimiz için çok kiymetliydi” dedi.

Psikolog Gürol Asan ise ekibe, belli bir süre içerisinde yasanma ihtimali olan travma sonrasi stres bozuklugu üzerinde farkindalik çalismasi yapti.

Çalismada, arama kurtarma faaliyetleri esnasinda yasadiklari duygusal tepkimelerle ilgili ekibin paylasim yapmasi saglanirken, korku, anksiyete, panik atak süreçleri, uyku ve yeme bozukluklari, depresyon ile travma sürecini atlatma konusunda egitim verildi.

Kaynak: İHA