Düzceli Ögretmenler Depremzedeler Için Seferber Oldular

DÜZCE – Düzce Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde kurulan ve ögretmenlerden olusan Arama Kurtarma Birimi (AKUB) AFAD koordinesinde asrin felaketinde kurtarma çalismalarina destek verdi, hem de yardimlarin depremzedelere ulastirilmasinda köprü vazifesi görüyor.

Düzceli Ögretmenler Depremzedeler Için Seferber Oldular
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve bölgede pek çok ili etkileyen Türkiye tarihinin en büyük deprem felaketlerinin ardindan, Milli Egitim Bakanligi Düzce Arama Kurtarma Birimi (DÜZCE MEB AKUB) hayat kurtarmak için seferber oldu. Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesindeki depremin ardindan AFAD ile koordineli bir sekilde enkaz kaldirma, arama kurtarma, çadir kurma, psikososyal destek ve sosyal yardim gibi görevleri özveriyle yerine getirdi.

Depremden zarar gören illerde çalismalarini sürdüren ekip Hatay Samandag’da 200 çadirli çadir kent kurulumunu, 10 günlük Yagiz bebek ile annesi depremden 90 saat sonra kurtarilmasinda önemli katki sagladi.

Düzce MEB AKUB ekibi, ayrica Düzce’den yardim amaçli toplanan ve okullarda üretilen gida maddelerini depremzede vatandaslara ulastirilmak üzere Osmaniye Ögretmenevindeki meslektaslarina teslim etti. Depremzedelerin acilarini paylasmak ve yardim elini uzatmak için gönüllü teknik ögretmen ve teknik personelden olusan ayri bir ekip de 14 Subat tarihinde Gaziantep Islahiye’ye ulasti. Ekip burada yedi okulun egitim ögretime hazirlanmasi çalismalarinda görev alacak.
Kaynak: İHA