Asrin Felaketi 85 Saniye Sürdü

Asrin en büyük dogal felaketinin yasandigi deprem aninin güvenlik kamerasi görüntüleri adeta korku filmlerini aratmadi. Jeneratör ile çalisan güvenlik kameralari tarafindan kaydedilen görüntülerde zelzelenin tam 85 saniye sürdügü görüldü.

Asrin Felaketi 85 Saniye Sürdü
Depremin yikici etkisinin en siddetli yasandigi illerin basinda gelen Hatay’da resmi kurumlarin elektrik kesintilerinde kayit aldigi deprem anina iliskin kamera kayitlari ortaya çikti. Deprem sirasinda yayilan ses ve yeryüzünün sallanisi korku filmlerini aratmazken depremin tam olarak 85 saniye sürdügü görüldü.

Binlerce binanin yikilmasina, on binlerce kisinin hayatini kaybetmesine ve yaralanmasina neden olan zelzelenin önce hafif olarak basladigi daha sonra ise siddetini iyice arttirdigi görüldü.

Ardindan depremin 75’inci saniyesinden sonra sarsintilarin yavaslayarak devam ettigi kaydedildi.
Kaynak: İHA