Sekernaz Teyze Afet Bölgesine El Isi Örüyor

Evindeki tüm el örgüsü ürünleri depremzedeler için getiren Sekernaz teyze ise durmaksizin lif, yelek, kazak örüyor. Bir karton kâgidin üzerinde oturup saatlerdir örgü ören Sekernaz teyzeyi oradan kimse ayiramiyor.

Sekernaz Teyze Afet Bölgesine El Isi Örüyor
Afet bölgesine Gürsu’dan ulastirilan yardim kolilerinden bir tanesinde Gürsulu Sekernaz teyzenin el emegi ile ördügü el isi kazaklar, hirkalar, lifler var. Gürsu Kültür Merkezi’nde bir karton kagidin üzerine oturarak her giden kamyon ve tira en azindan bir ürün de olsa koyabilme telasiyla hiç durmayan Sekernaz teyze, evinde ne var ne yoksa getirdi.

Sekernaz teyze, "Her araca bir lif koyarsam en azindan orada bir ise yarar, bir hirka ilistirirsem belki bir çocuk daha üsümez. Ne kadar fazla insana ulasirsam benim için o kadar iyi. Orasi çok soguk el örgüsü sicak tutar. Ben o sogugu iyi bilirim. O yüzden oradaki evlat ve çocuklara ulasabilmek için, vakit kaybetmemek için burada oturdum ki zamandan kazanayim" diye konustu.

Sekernaz teyze ve tüm Gürsulularin yardimlari belediye tarafindan Gürsu Kültür Merkezi’nde organize edilerek afet bölgesine ulastiriliyor.
Kaynak: İHA