Türkiye'den Dönen Alman Arama-Kurtarma Ekibi Çiçeklerle Karsilandi

Türkiye’deki deprem felaketinin ardindan Kahramanmaras’ta arama-kurtarma çalismalarina katilan Alman arama-kurtarma ekibi, Almanya’ya döndüklerinde çiçeklerle karsilandi.

Türkiye'den Dönen Alman Arama-Kurtarma Ekibi Çiçeklerle Karsilandi
Merkez üssü Kahramanmaras’ta olan depremlerin ardindan Türkiye’deki arama-kurtarma çalismalarina destek olmak amaciyla Kahramanmaras’a giden Uluslararasi Arama Kurtarma Danisma Grubu’nun (INSARAG) ilk kafilesi Almanya’ya geri döndü. Alman arama-kurtarma ekibi, Frankfurt Havalimani’nda Türkiye’nin Frankfurt Baskonsolosu Erdem Tuçer ve diger yetkililer tarafindan çiçeklerle karsilandi.

INSARAG Ekip Sefi Johannes Gust yaptigi açiklamada, Türkiye’nin büyük bir deprem felaketi yasadigini belirterek, “Biz tim olarak Kahramanmaras’ta arama-kurtarma çalismasina katildik. Ancak 5 depremzedeyi kurtarabildik. Bunlardan 1’i enkaz yiginlari altinda 20 saat kalan bir anne ve çocugu idi. Maras depremin en siddetli yasandigi yerdi gerçekten çok zor bir durum. Bölgenin yardima ihtiyaci var ve herkesin yapabilecegi bir yardim vardir. Gelecek mutlu haberleri bekliyoruz” dedi.



“Acil yardim çagrimiza Alman dostlarimiz çok hizli yanit verdi”

Türkiye’de arama-kurtarma çalismalarina ilk giden ve görevini tamamlayan Alman kurtarma ekibini çiçeklerle karsilayarak tesekkür eden Baskonsolos Tunçer, “Ülkemizde yasanan elim deprem faciasina sonrasindaki acil yardim çagrimiza Alman dostlarimiz çok hizli yanit verdi. Almanya, arama-kurtarma ekiplerini ilk gönderen ülkelerden biri olmustu. Kurtarmaya katilan bu ekip çalismalarini tamamlayarak Frankfurt’a döndü. Kendilerine tesekkür etmek için buradaydik. Buradaki Türk toplumu adina onlara çok tesekkür ettigimizi söyledik. Gerçekten çok zorlu bir görevden geri döndüklerini gözlerimizle gördük. Bes vatandasimizi kurtardilar. Onlar için de çok dramatik bir deneyim oldu. Onlara, sordugumuzda bize su anda durumun hala ciddiyetini korudugunu ifade ettiler. Alman dostlarimiza bu zor zamanda gösterdikleri dayanisma nedeniyle tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA