Menemen Yardimlari Deprem Bölgesinde

Yüzyilin en yikici depreminin yasandigi bölgeye giden Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Hemsehrilerimizin yardimlariyla dolup tasan insani yardim tirlarimizi güvenle afet bölgesine ulastirdik. Bir ve beraberce acilarimizi sarmaya çalisacagiz” dedi.

Menemen Yardimlari Deprem Bölgesinde
Menemen Belediyesi Arama Kurtarma (MAKUR) ekibinin Gaziantep Islahiye’deki 10 binanin yikildigi alanda yaptigi çalismalari yerinde takip eden Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Diger 9 sehrimiz gibi burada da çok sayida bina yikilmis durumda. Tarifi olmayan agir bir tablo var. Cenazelerimiz var, yaralilarimiz var. Ama sunu gördüm ki umut da var. Her bölgede gece gündüz yogun bir çalisma yürütülüyor. Bizim ekibimiz de AFAD koordinasyonunda bir can kurtarmak için titizlikle çalisiyor. Emeklerine, yüreklerine saglik. Allah, bölgede görev yapan tüm ekiplere güç kuvvet versin, islerini kolaylastirsin” diye konustu.



"Tüm gücümüzle alandayiz"

Arama kurtarma ekiplerinin yaninda insani yardim tirlarinin da bölgeye ulastigini açiklayan Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, söyle devam etti:

“Menemenli hemsehrilerimizin destekleriyle çogalan, birken binler olan yardimlarimizi tasiyan tirlarimiz alanlarda ihtiyaçlara göre dagitiliyor. Gücümüzü büyüten tüm Menemenli hemsehrilerime cani gönülden tesekkür ediyorum. Menemen olarak birligin beraberligin en önemli örnegini sergiledigimize inaniyorum. Bölgede, ayni zamanda çadir ve konteyner kurulumlari da yogun bir sekilde devam ediyor. Afette evleri zarar gören vatandaslarimiz için misafirhanemiz hizmet vermeye basladi.

Konteyner kent kurmayi planliyoruz. Bununla ilgili çalismalarimiz basladi.

1+1 ve 2+1 gibi esyali bulabildigimiz kadar evi bulup kiralama yapmayi düsünüyoruz. Yaralarimizi bir olup beraber olup saracagiz. Elimizden gelen ne varsa yapacagiz.”
Kaynak: İHA