Iskilip'e Gelen Depremzedeler O Anlari Anlatti

Malatya’dan gelen bir grup depremzede Çorum’un Iskilip ilçesindeki belediyeye Yazmali Konak’a yerlestirildi.

Iskilip'e Gelen Depremzedeler O Anlari Anlatti
Malatya’nin Dogansehir ilçesine bagli Kurucuova köyünden gelen depremzedeler, yasadiklarini anlattilar. Depreme uykuda yakalandiklarini dile getiren Yakup Bozkurt, “Gece saat 4 sularinda uyuyorduk. Sarsinti ile uyandik. Çocuklari alip disari çikmaya çalistik. Bir sekilde evden çikmayi basardik. Disarida bir metre kar vardi. Ayakkabimiz, elbisemiz yoktu. Donmaya baslayinca tekrar mecbur içeri girmek zorunda kaldik. Acil ihtiyaçlarimizi karsilarken ates yaktik. Tipi halindeki kar yagisi nedeniyle yollarimiz kapaliydi. Dis dünya ile tüm baglantimiz kesildi. Daha sonra kaymakam bey bize ulasti. Bizi burada agirlayabileceklerini söyledi.

Biz de bunun üzerine Çorum’a geldik. Burada sicak bir karsilama oldu. Igneden iplige her türlü ihtiyacimiz karsilandi. Bize özel ev tahsis edildi. Kaymakamimizdan, belediye baskanimizdan Allah razi olsun. Evimizde yasayamayacagimiz rahatligi bize yasattilar. Köyde binalarin bazilari yikildi. Yikilmayanlarinda oturacak durumu kalmadi. Hava çok soguk. Çadirlarda sabaha kadar soba yakmamiza ragmen isinamiyorduk” dedi.

Yataginin sallanmasiyla uyandigini anlatan Muhammed Ali Bozkurt ise, “Abimler evden kaçiyordu. Korktugum için kaçamadim. Deprem durana kadar oturdum. Sarsinti sona erince ben de disari kaçtim. Dedemin aracina bindik aksama kadar içerisinde oturduk. Daha sonra kendi imkanlarimizla çadir kurduk. Sabah yardimlar gelmeye basladi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA