Sungurlu'da Ilçe Halki Afetzedeler Için Seferber Oldu

Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügünde yasanan ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem felaketi sonrasi Sungurlu genelinde yardim kampanyalari baslatildi. Kaymakamlik, belediyesi, siyasi partiler, odalar, kurumlar, sirketler, muhtarlar, esnaflar ve vatandaslar depremzedeler için seferber oldu.

Sungurlu'da Ilçe Halki Afetzedeler Için Seferber Oldu
Kurum ve kuruluslar ile esnaf ve vatandaslar kendi çabalariyla topladiklari yardim malzemelerini Kaymakamlik, belediyesi ve kendi imkanlariyla afet bölgesine göndermeye devam ediyor. Afet bölgesine gidemeyen vatandaslar ise bazi depremzedeye evlerini açarken, bazisi da depremzede ailelerin yemek masraflarini karsiliyor. Bazi vatandaslar ise günlük ve haftalik isyeri kazançlarini depremzedelere gönderiyor.

’Sicak yemek yarali gönülleri isitiyor’

Deprem felaketi sonrasi bütün imkanlarini seferber eden Sungurlu Belediyesi, Hatay’da kurdugu asevi ile günlük 10 bin depremzedeye sicak çorba ve yemek ikram ediyor. Vatandaslar tarafindan yapilan yardimlari israf etmeden yerine ulastirmaya gayret gösteriyoruz diyen Sungurlu Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner, “Bizi ayakta tutan en güzel degerlerimizden biri de dayanisma duygumuzdur” dedi.



’Arama kurtarma ekipleri canla basla çalisiyor’

Sungurlu Belediyesi tarafindan deprem bölgesine gönderilen 35 kisilik arama kurtarma ekibi de canla basla çalismaya devam ediyor. Hatay’da sürdürülen arama kurtarma çalismalarina devam eden Sungurlu Belediyesi Itfaiye ekipleri ve Fen Isleri Müdürlügüne bagli ekipler, gece gündüz demeden kurtarma çalismalarini sürdürüyor.

’Afetzedelerin ihtiyaçlari karsilaniyor’

Sungurlu Belediyesi, baslattigi yardim kampanyasi ile topladigi malzemelerle kurdugu magazayla, ilçemize yerlesen depremzede ailelerin yüzünü güldürüyor. Kadin Kültür Merkezi’nde içerisinde gida malzemeleri, giyecek ve isinma malzemelerinden olusturulan yiyecek ve giyecek magazasi sayesinde depremzedelerin yaralari sariliyor.

’MHP Ilçe binasi afetzedelere tahsis edildi’

Milliyetçi Hareket Partisi Sungurlu Ilçe Baskanligi ve Sungurlu Ülkü Ocaklari Egitim ve Kültür Vakfi depremzede aileler için tahsis edildi. MHP Sungurlu Ilçe Baskani Yasin Sahin, Ilçe Baskanliginin ve Ülkü Ocaklarinin bulundugu binanin üst katini deprem bölgesinden gelecek vatandaslarin konaklamasi için hazirlandigini söyledi.

Kaynak: İHA