DAK Ekibi Deprem Bölgesinde Canlara Umut Oldu

Kahramanmaras merkezli depremin ardindan bölgeye ulasan Denizli DAK ekibi, enkaz altinda kalan birçok vatandasi kurtararak umutlari oldu.

DAK Ekibi Deprem Bölgesinde Canlara Umut Oldu


Kahramanmaras merkezli depremin ardindan etkilenen 10 ilde, ekipler ve vatandas is birliginde arama-kurtarma ve yardim faaliyetleri yogun bir sekilde yürütülüyor. Il merkezi ve ilçelerde yemek dagitim alani olusturulurken, binlerce tirla gönderilen yardimlar bölgeye ulasmaya devam ediyor.

Depremin oldugu ilk gün tüm ekiplerin oldugu gibi Denizli DAK (Dag Arama Kurtarma) ekibi de yola çikti. Depremin en çok hasar verdigi illerden biri olan Hatay’da çalismalarina baslayan ekipler, gece gündüz demeden mücadelelerini yogunlastirdi. 7’den 70’e bir çok vatandasi kurtararak tarihi anlara sahitlik eden ekipler, depremzedeleri yalniz birakmadi. Enkazin altinda tespit ettikleri kisileri ilk müdahalenin ardindan sakinlestirerek çalismalarina hiz kesmeden devam eden ekipler, diger görevlilerle beraber umutlar azalsa da bir kisiye dahi ulasmak için gece gündüz demeden yogun çaba sarf ediyor.
Kaynak: İHA