Bayburt Esnafi Depremzedeler Için Isyerlerinde Çalisiyor Günlük Kazançlari Deprem Bölgesine Bagislanacak

Deprem bölgesine Bayburt’tan yardimlar hiz kesmeden kaldigi yerden devam ediyor.

Bayburt Esnafi Depremzedeler Için Isyerlerinde Çalisiyor Günlük Kazançlari Deprem Bölgesine Bagislanacak
Bayburt halkinin büyük özveriyle katkilarini sundugu yardim kampanyalarina bir yenisi daha eklendi. Bayburt esnafi günlük kazançlarini deprem bölgesine göndermeye karar verdi. Kazançlarini bölgeye gönderme gayreti içinde olan esnaflara vatandaslarin destegi de gecikmedi. Lokanta, berber, teknik servis ve taksici esnafinin baslatmis oldugu kampanyaya esnaflar, bütün esnaflarin destek vermesini istediler. Lokanta sahibi Ozan Aydogdu ve Alpay Aydogdu kuzenler, günlük cironun 20 bin oldugunu duyurduktan sonra, zaman kaybetmeden parayi bölgeye ulastiracaklarini ifade ettiler. Alpay Aydogdu, birilerine vesile olmak adina bu karari aldiklarini belirterek, "Allah mübarek eylesin, elimizdeki, avucumuzdaki her seyi o tarafa dogru akitmaya çalisiyoruz. Sadece biz degil bütün Bayburt. Sadece Bayburt degil, bütün ülkemiz, dünya ülkeleri. Allah hepsinden razi olsun, ellerinden geleni yapiyorlar. Biz de dedik ki elimizde avucumuzda bir sey kalmadi, bir ekmek teknemiz var orada da kazandigimiz ne varsa Allah rizasi için o bölgeye gönderecegiz. Allah acilarini hafifletsin, Allah bu millete bir daha böyle bir afet yasatmasin. Kimse yaninda bir sey götüremeyecegi gibi biz de kazancimizi götüremeyecegiz. Yaptigimiz hakkiyla yerine ulasirsa ne ala, Allah niyetimizi kabul etsin insallah. Yaptigimiz bir su damlasi kadar belki ama insallah birilerine vesile olur" dedi.

Bir diger lokanta esnafi olan Recep Balci, "Memleketimiz zor günlerden geçiyor, birlik ve beraber olma zamanimiz" diyerek, "Biz Balci kardesler olarak çocuklarla beraber bir karar aldik. Lokantamizin bugünkü gelirini depremzede kardeslerimize bagislayacagiz. Bu son degil, daha yapmaya devam edecegiz. Bu hareketimizi örnek olmak adina yaptik. Allah kabul eylesin. Bütün afetzedelere geçmis olsun diyoruz, ölenlere rahmet olsun, yaralilara rabbim acil sifalar versin. Memleketimiz zor günlerden geçiyor, birlik ve beraber olma zamanimiz" ifadelerini kullandi.

Berber Esnafi Murat Tutar, bütün esnaflarin büyük küçük demeden yardim etmesini istedigini vurgulayarak, "Biz Bayburt’ta berberlik yapan bir esnafiz. Bugünkü hasilatimizi depremzede kardeslerimize bagisliyoruz. Bütün esnaf kardeslerimizin de böyle bir olayin içinde olmalarini çok isteriz. Elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Allah bir daha böyle bir aci bize yasatmasin, Türkiyemin basi sag olsun" seklinde konustu.

Taksici esnafi Mehmet Tercanli, duraginda 10 aracin bulundugunu, ihtiyaç halinde 10 araciyla birlikte devletin emrinde oldugunu söyleyerek, "Bugünkü kazancimizi, 10 aracimizdan elde edecegimiz kazanci depremzedelere bagisliyoruz. Gün birlik olma günüdür, Türkiye’mizin basi sag olsun. Sunu da buradan belirtmek istiyorum. 10 aracimizla beraber devletimizin emrindeyiz, Tekrardan ülkemizin basi sag olsun" dedi.

Kaynak: İHA