Iskilip Halki Depremzede Kardesleri Için Seferber Oldu

Iskilip Belediyesi’nin baslattigi yardim kampanyasi çig gibi büyüyerek devam ediyor. Ilçe halkinin omuz omuza vererek yükledigi tirlar dolusu yardim malzemesi deprem bölgesine ugurlaniyor.

Iskilip Halki Depremzede Kardesleri Için Seferber Oldu
Iskilip Belediye Baskani Ali Sülük, deprem haberini alir almaz belediyemize ait is makineleri ile 12 personelimizi arama kurtarma çalismalarina katilmak üzere afet bölgesine gönderdik. Daha sonra da hasar tespit çalismalarina katilmak üzere 3 teknik personelimiz bölgeye gitti. Baslattigimiz yardim kampanyasi devam ediyor. Vatandaslarimiz ihtiyaç malzemelerini Itfaiye Müdürlügümüze ulastiriyorlar. Bizde bu malzemeleri AFAD tarafindan belirtilen noktalara ulastirilmak üzere bölgeye gönderiyoruz" dedi.

Maaslarinin bir kismini depremzedeler için bagislayan muhtarlarda tesekkür eden Baskan Sülük, "Ilçe halkinin göndermek için birbiriyle yaristigi yardim malzemeleri Itfaiye Müdürlügümüzde toplanarak paketleniyor. Bölgede en çok ihtiyaç duyulan gida ürünleri, battaniye, kislik kiyafet, polar, çocuk kiyafeti, çocuk bezi, mama, isitici ve hijyen malzemesi gibi yardim malzemeleri araçlara yüklendi. Bugüne kadar toplanan 3 tir yardim malzemesi ile 1 kamyonet suyu Kaymakamlik ve Belediye olarak AFAD koordinesinde deprem bölgesine sevk ettik. Vatandaslarimiz depremden etkilenen kardeslerimize destek olmak için çok yogun ilgi gösteriyor. Iskilip’imiz 7’den 70’e bu büyük afette tek yürek olup deprem bölgesine destek olmak için canla basla çalisiyor. Toplanan yardim malzemelerini öncelik sirasina göre afet bölgesine göndermeye devam ediyoruz. Katki veren herkesten Allah razi olsun. Insallah depremin yaralarini hep birlikte saracagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA