Deprem Bölgesine Ekmek Seferberligi
Balikesir’in Bandirma ilçesine bagli Edincik Mahallesinde köy ekmegi yapan isletme sahibi Emine Adican, depremden etkilenen bölgelerde ekmek ve gidaya ulasim en büyük sorunlardan biri olurken, Bandirma’da köy ekmegi üretimi yapan isletme, günlük üretimini depremzedelere bagisladi.

Türkiye’yi yasa bogan depremin ardindan bölgede arama kurtarma faaliyetleri araliksiz devam ederken, depremden kurtulan vatandaslarin ihtiyaçlarinin karsilanmasina yönelik ülke genelinde baslatilan seferberlik hiz kesmeden ve artarak devam ediyor. Edincik Mahallesi’nde köy ekmegi üretim yapan Onur’um Has Köy Ekmekleri isletme sahibi Emine Adican, depremzedelere ne yapabilirim diyerek çiktigi yola üretmis oldugu köy ekmeklerini göndermek oldu. Bursa Büyüksehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi ile iletisime geçen Adican, geceden 10 kisilik ekiple toplam 1000 ekmek hazirlandi. Sabah üzeri Nilüfer Belediyesi’nden gelen kamyona yüklenerek ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
Edincik Mahallesi’nde köy ekmegi üretim yapan Onur’um Has Köy Ekmekleri isletme sahibi Emine Adican “Ülkemizde yasan deprem herkesi etkiledi. Tüm vatandaslarimiza geçmis olsun diliyorum. Elimizden geldigince ihtiyaç sahiplerine ulasmak istiyoruz. Onur’um Has Köy Ekmekleri olarak, Bursa Büyüksehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi ile iletisime geçtik. Geceden 10 kisilik ekiple ekmeklerimizi hazirlayarak ihtiyaç sahiplerine ulastirmak istiyoruz. Bir ekmegimiz 10 Pazar ekmegine tekabül etmektedir. Bin adet ekmek ürettik. Geceden ara vermeden üretime devam ederek ve biz de bölgenin sartlari itibari ile hemen yenebilecek ve besleyici özelligi olan bu eksi mayali ekmeklerden bölgeye ulastirmak için 10 kisilik ekiple canla basla çalistik. 1 hafta boyunca bayatlamiyor” dedi.
