Yaya Geçidi Olmayan Kara Yolunda Yayalar Ölümle Burun Buruna Kaliyor

Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesi karsisinda yer alan ana yolda yaya geçidi olmamasi, karsidan karsiya geçmek isteyen yayalari adeta ölümle burun buruna getiriyor.

Yaya Geçidi Olmayan Kara Yolunda Yayalar Ölümle Burun Buruna Kaliyor
Tatvan Devlet Hastanesi karsisinda ikamet eden vatandaslar, hastaneye gidis için kullanmak zorunda kaldiklari ana yola çözüm bulunmasini bekliyor. Özellikle hastaneye gidislerde ikamet adresleri ile hastane arasindan geçen Tatvan-Bitlis Karayolu’nu kullanarak karsidan karsiya geçmek zorunda kalan vatandaslar, her gün ölüm tehlikesi ile burun buruna kaliyor. Her gün binlerce aracin geçis yaptigi ana yoldan karsiya geçmek isteyen vatandaslar, hem kendi canlarini hem de trafigi tehlikeye sokuyor.

"Yaklasik 4 ay geçti ama dönüs olmadi"

Her gün yasadiklari tehlikenin sona ermesi için alt ya da üst geçit yapilmasini talep eden vatandaslar, imza toplayarak konuya iliskin talep ve sikayetlerini ilgili belediye ve kurumlara iletti. Ancak, iletilen talebin üzerinden yaklasik 4 ay geçmesine ragmen halen olumlu ya da olumsuz bir geri dönüs alamadiklarini belirten vatandaslar, çözüm bekliyor.

Hemen evlerinin karsisinda olan hastaneye en yakin kavsagin yaklasik 550 metre uzakliktaki Üçyol Kavsagi olduguna, Tatvan istikametinde ise en yakin kavsagin yaklasik 3 kilometre uzaklikta olduguna dikkat çeken vatandaslar, mesafenin uzakligi nedeniyle hastaneye gitmek için zorunlu olarak ana yolu kullanmak durumunda kaldiklarini ifade etti.

Sorunun çok basit bir alt ya da üst geçitle çözülebilecegine vurgu yapan vatandaslar, en büyük korkularinin istenmeyen kazalarin yasanmasi olduguna dikkat çekti.
Kaynak: İHA