Yalova'da 8 Binin Üzerinde Ögrenciye Ücretsiz Yemek

Yalova’da egitim ögretim yilinin ikinci döneminin baslayacagi 6 Subat 2023 tarihi itibari ile okul öncesi ögrencilerin tümü dahil olmak üzere il genelindeki 8 binin üzerinden ögrenci ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak.

Yalova'da 8 Binin Üzerinde Ögrenciye Ücretsiz Yemek
Ögrencilerin akademik gelisimlerinin yani sira bedensel gelisimlerine de gösterilen önem ve verilen destek çerçevesinde Yalova’da bin 468 ögrenci ücretsiz yemek hizmetinden yararlaniyordu. Milli Egitim Bakanligi tarafindan genisletilen hizmet çerçevesinde ikinci dönemin ilk gününden itibaren Türkiye genelinde 5 milyon, Yalova genelinde ise 8 binin üzerinde ögrenciye ücretsiz yemek hizmeti verilecek.

Yalova Il Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Akmese ise tasimali egitimden faydalanan ögrencilerin tamami ile okul öncesi ögrencilerinin bu hizmetten yararlanacagini söyledi.

Yemeklerin Yalova Ögretmenevi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve okul öncesi okullarinin mutfaginda üretilecegini ifade eden Akmese, “Bakanligimiz tarafindan baslatilan ve ilimizde de çok sayida ögrencimizin yararlanacagi bu hizmetle ögrencilerimizin saglikli ve dengeli beslenmesi için ilgili kurumlarimizin mutfaginda en uygun sartlarda ögrencilerimizin yemeklerini hazirlayacagiz. Ögrencilerimizin beslenme planlari da yaslari ve beslenme ihtiyaçlari göz önünde bulundurularak olusturulacak” dedi.

Ögrencilerin zihinsel gelisimlerinde bedensel gelisimlerinin büyük önem tasidigini ve ögrencilerimizin sagliklarinin bizler için öncelikli oldugunu belirten Akmese, Milli Egitim Bakanligi tarafindan baslatilan ve çerçevesi genisletilen hizmetin çocuklarin her yönden gelismesi açisindan büyük önem tasidigina da dikkati çekti.
Kaynak: İHA