SUBÜ Gemi Adami Ehliyeti Vermek Için Çalisiyor

SUBÜ Denizcilik MYO Deniz Ulastirma ve Isletme Programi’nin akredite edilerek mezunlarina gemi adami ehliyeti verebilmesi için Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ile Denizcilik Genel Müdürlügü’nde temaslarda bulunuldu.

SUBÜ Gemi Adami Ehliyeti Vermek Için Çalisiyor
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu Deniz Ulastirma ve Isletme Programi’nin akredite edilerek mezunlarina gemi adami ehliyeti verebilmesi için Ankara’da temaslarda bulunuldu. MYO Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkas, Sanayi ve Teknoloji eski Bakan Yardimcisi Doç. Dr. Hasan Ali Çelik ve MYO Ögretim Görevlisi Ömer Faruk Demirok; Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Selim Dursun ile Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan’i ziyaret etti.

Yapilan ziyaretlerde Denizcilik MYO’nun faaliyetleri ve hedefleriyle ilgili bilgi aktarilirken akreditasyon süreçlerinin bir an önce tamamlanmasi için MYO’ya heyet gönderildi. Ilgili programin kisa süre içerisinde akredite olarak SUBÜ’nün gemi adami ehliyeti verebilir hale gelmesi bekleniyor. Denizcilik MYO mezunlari alacaklari ehliyetle 3 bin groston büyüklüge kadar gemilerde çalisabilecekler.
Kaynak: İHA