Dünya Devinden Kuran'a Saygisizligi Sert Tepki

Türkiye’yi uluslararasi arenada farkli is kollarinda basariyla temsil eden ICC sirketinin Yönetim Kurulu Baskani Idris Nebi Yilmaz, Isveç büyükelçilik önünde Kur’an-i Kerim yakilmasina sert tepki göstererek, "Seçim arifesinde yapilmasi gerçek niyeti ortaya koyuyor. Yatirim projelerimizi gözden geçirmeye basladik" dedi.

Dünya Devinden Kuran'a Saygisizligi Sert Tepki
Rasmus Paludan isimli siyasetçinin Isveç’te bulunan Türkiye’nin Stockholm Büyükelçigi önünde Kur’an-i Kerim yakmasinin yankilari sürüyor. Türkiye basta olmak üzere Müslüman ülkelerin sert tepki gösterdigi provokatif olaya bir tepki de Türkiye’yi uluslararasi arenada basariyla temsil eden isadamlarindan ICC Yönetim Kurulu Baskani Idris Nebi Yilmaz’dan geldi. Insaat ve enerji basta olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren, yatirimda bulundugu ülkelerle Türkiye arasindaki iliskilerin gelismesi için yaptigi girisimlerle takdir toplayan Yilmaz, “Bu kabul edilemez eylem seçim öncesi Türkiye’yi, hükümetimizi baski altina almak için planlanmis organize bir olay” dedi.



"Ifade özgürlügü ile açiklanamaz"

Uluslararasi arenada önemli tecrübeye ve üst düzey baglantilari ile bilinen Isadami Yilmaz, “Ifade özgürlügü demokrasinin tabii ki temel parçasi. Fakat ifade özgürlügü semsiyesi altina siginip böyle provokatif eylemler yapilmasi kabul edilemez” seklinde konustu.

Saygisizligin seçim döneminde olmasinin manidar oldugunu belirten Yilmaz, sözlerini söyle sürdürdü:

“2 milyara yakin insanin kutsal kitabina saygisizlik yapilmasi asla normal karsilanamaz, karsilanmamali da. Sayin Cumhurbaskanimizin bu konudaki hassasiyeti de bilindiginden özellikle hayata geçirilmis bir eylem oldugu açik. Tam seçim arifesinde yapilmasi da bunun en büyük kaniti."

"Tepkimizi yetkili makamlara ilettik"

Isveç makamlarinin Türkiye’yi ve tüm Islam alemini hedef alan elim olaya izin vermesini “Art niyetli bir tavir oldugu su götürmez bir gerçek” diye yorumlayan Idris Nebi Yilmaz, müslüman isadamlari olarak, gerekli tepkinin Isveç’in yetkili makamlarina ilettiklerini kaydetti.

Tüm Müslüman isadamlarinin Isveç’teki yatirimlarini gözden geçirecegini kaydeden Yilmaz, "NATO’ya üyelik sürecinde Türkiye muhalifi eylemlere izin vermeme noktasinda bir mutabakat metni imzalanmisken, tam da ülkemiz seçim dönemine girmisken bu çirkin olayin yasanmasi büyük fotografi net olarak ortaya koyuyor. Ama hem halkimizin hem de Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde hükümetimizin verdigi tepki, bu oyunu simdiden bozdu. Isadamlari olarak biz de tepkilerimizi yetkili mercilere ilettik. Yatirim faaliyetlerimizi de yeniden gözden geçirmeye basladik" diye konustu.

Kaynak: İHA