Aksaray'da Jandarma Tonajli Araç Denetimlerine Devam Ediyor

Aksaray’da yük tasimaciligi yapan araçlara yönelik jandarma ekiplerince mevzuatlara uygun olmasi ve ihlallerin önlenmesi amaciyla tonaj denetimleri sürdürülüyor.

Aksaray'da Jandarma Tonajli Araç Denetimlerine Devam Ediyor
Aksaray Il Jandarma Komutanligina bagli Trafik Subesi tarafindan yük tasimaciligi yapan araçlarin tasimacilik faaliyetlerinin mevzuata uygun kesintisiz, sorunsuz ve güvenli bir sekilde yapilabilmesi amaciyla denetim faaliyetleri araliksiz devam ediyor. Denetimler çerçevesinde Trafik Jandarmasi, Aksaray Il Özel Idaresinin kantari ve ekipleri araciligiyla müsterek icra edilen kontrollerde, yasal kapasiteden fazla yük tasiyan, yükü karayoluna dökülecek sekilde branda çekmeden tasimacilik yapan ve trafigi tehlikeye düsüren araçlar inceleniyor. Denetim noktalarinda tek tek durdurulan araçlarin ilk olarak sürücülerinin ehliyet ve SRC belgeleri sorgulaniyor. Yapilan evrak sorgulamalarinin ardindan jandarma ekipleri araçlardaki yüklerin kapasitesini test ediyor. Kapasitesinden fazla yük tasidigi düsünülen araçlar Il Özel Idaresinin kantarinda tartilmaya çikariliyor. Özellikle kis aylarinda yük tasiyan sürücüler olusabilecek kazalarin önlenmesi açisindan uyariliyor.

Il Jandarma Komutanligi sürücüleri uyarirken, kamuoyunu bilgilendirmek amaciyla resmi internet sitesi üzerinden, "Trafik kazalarinin en aza indirilmesi ve vatandasimizin huzurlu seyahat etmesi amaciyla denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir" diye hatirlatmada bulunuyor.
Kaynak: İHA