Zeytinde Halkali Leke Hastaligi Riski Yüksek Seviyeye Ulasti

Önemli tarim ürünlerinden olan zeytinde hasat sezonunda sona gelinirken, Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü zeytinde halkali leke hastaligina dikkat çekerek ilaçlamalarin baslamasina yönelik üreticileri uyardi.

Zeytinde Halkali Leke Hastaligi Riski Yüksek Seviyeye Ulasti


Türkiye’nin zeytin agaci varligi en çok illerden olan Aydin’da, hasat sezonu biterken üreticileri yeni sezon hazirligi telasi sardi. Zeytin bahçelerinde budamadan, ilaçlamaya kadar yapilan çalismalarla yogunluk yasanirken Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, üreticileri zeytinde halkali leke hastaligi konusunda uyardi. Zeytindeki hastaliklarla mücadele çerçevesinde çalismalarin sürdügü il genelinde yaprak dökümüne neden olan Zeytin Halkali Leke Hastaligi’na karsi ilaçlama çalismalarinin en kisa zamanda baslanmasi gerektigi vurgulandi.

Yetkililer, yagisli ve rüzgarli havalarda ilaçlama yapilmamasi, sabahlari çig kalktiktan sonra ilaçlama yapilmasi, kullanilacak ilaçlarin agacin tüm aksami kaplayacak sekilde uygulanmasina, insan ve çevre sagligi açisindan gerekli önlemlerin alinmasina dikkat edilmesi gerektigini belirtti.



Konu ile ilgili Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Zeytin üreticilerimizin dikkatine, Zeytin’de Halkali Leke riski yüksek seviyeye ulasmistir. Hasadi tamamlanan zeytinliklerde ruhsatli ilaçlar ile en kisa sürede koruyucu ilaçlama yapilmasi gerekmektedir” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA