Yeni Nesil Üniversite Tasarim Ve Dönüsüm Projesi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli baskanliginda gerçeklesen Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi çerçevesindeki 2023 Yili Akademik Izleme ve Degerlendirme Toplantilari, birim yöneticileri ve akademisyenlerin katilimiyla devam ederken, Rektör Çomakli birimlerin 2022 yili akademik performanslari hakkinda yetkilerden bilgi aldi.

Yeni Nesil Üniversite Tasarim Ve Dönüsüm Projesi
Kültür Merkezi Mavi Salonda sabah Güzel Sanatlar Fakültesi, ögleden sonra ise Hukuk Fakültesi yöneticileriyle bir araya gelen Rektör Çomakli ve yönetim ekibi, yöneticiler tarafindan gerçeklestirilen sunumlar neticesinde yapilan çalismalari degerlendirdi.

Arastirma Üniversitesi performans göstergeleri, kültürel dönüsüm çalismalari, akademik performans sonuçlarinin degerlendirilmesi ve TÜBITAK yetkinlik analizi seklinde 4 baslik halinde gerçeklesirken, sunumlarda birimlerin gelisme ve performanslari da izleniyor.

Toplantilar sonucunda birimlerin basarili ve gelistirilmesi gereken yönlerinin tespit edilecegini aktaran Rektör Çomakli, yapilan çalismalarin geri dönüslerinin alindigini ve bu dogrultuda gereken düzenlemelerin yapilacagini söyledi.



Ögretim üyelerinin ulusal ve uluslararasi alanda ortaya koyduklari bilimsel ve sanatsal çalismalarin önemine deginen Rektör Çomakli, üniversite ve ülkemizin bilim, sanat ve teknoloji alanindaki gelisim ve taninirligina olan katkilarinin da takdir edilmeye deger oldugunu ifade etti.

Rektör Çomakli: “Üniversitelerin egitim ve arastirma görevlerinin yani sira ister üniversite-toplum is birligi merkezli inovasyonu ele alan üçüncü nesil üniversite tanimi, isterse bölgesel kalkinmayi önceleyen dördüncü nesil üniversite tanimi olsun, yeni nesil üniversitelerin topluma katki misyonlari çerçevesinde sekillenecegi ön görülmektedir. Yeni Nesil Üniversite misyonu sayesinde Arastirma Üniversitesi apoleti takan Atatürk Üniversitesi, Arastirma Üniversiteleri 2021 yili performans siralamasinda, gösterge ile performans degerlendirmeleri sonucunda A2 kategorisine yerleserek basari grafigini sürdürdü. Üniversitemizin tüm birimlerinde görev yapan akademik personelimizin nitelik ve nicelik açisindan ortaya koydugu ve koyacaklari proje, yayin ve diger tüm çalismalarin basarimizi devam ettirecegine inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA