Yagmur Nedeniyle Kayan Agir Hasarli Bina, Birkaç Darbeyle Yerle Bir Oldu

Adiyaman’da yogun yagmur nedeniyle zemin çökmesi, duvar devrilmesi ve kaymanin meydana geldigi agir hasarli bina, birkaç kepçe darbesiyle yerle bir oldu.

Yagmur Nedeniyle Kayan Agir Hasarli Bina, Birkaç Darbeyle Yerle Bir Oldu
Olay, Adiyaman merkez Yenipinar Mahallesi Buhara Caddesi üzerinde meydana geldi. Iki gün araliksiz devam eden yagmur sonrasi agir hasarli binada kayma ve duvarlarinin bir kisminda yikilma meydana geldi. Mahalle esnafi, binadan parçalarin düstügünü görünce ekiplere bilgi verdi. Dört katli binanin bulundugu cadde trafige kapatildi.

Binanin içerisinde kimsenin olup olmadigi kontrol edildikten sonra, çevredeki binalarin bosaltilmasi istendi. Agir hasarli bina, yikim için gelen is makinesinin birkaç kepçe darbesiyle yerle bir oldu. Bina ters tarafa çökünce cadde üzerinde bulunan agaç caddenin diger tarafindaki isyerlerinin cam ve vitrinlerine zarar verdi.

Binanin yikilmasiyla birlikte ayni cadde üzerinde bulunan baska agir hasarli binanin da hareket ettigi iddiasi üzerine, o binanin çevresindeki ev ve isyerleri de bosaltildi. Cadde üzerinde büyük korku ve panik yasandi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürü Faysal Ergezen konuya iliskin yaptigi açiklamada, “Meydana gelen asiri yagistan dolayi agir hasarli binamizda da kaymalar olmus. Agir hasarli binamiz kimse zarar görmeden yikim islemi gerçeklestirildi” dedi.

Kaynak: İHA