Saglik Çalisanlarindan Filistin Için 'Sessiz Yürüyüs'

Çorum’da saglik çalisanlari Filistin’e destek olmak amaciyla sessiz yürüyüs düzenledi.

Saglik Çalisanlarindan Filistin Için 'Sessiz Yürüyüs'
Hürriyet Meydani’ndan baslayan yürüyüse doktorlar, saglik çalisanlari, üniversite ögrencileri, akademisyenler ve bazi sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Kades Meydani’nda son bulan yürüyüsün ardindan grup adina bir açiklama yapan Mehmet Sait Deger, isgalci Israil’in Filistin’de on yillardir devam ettirdigi sistematik isgal ve zulmün 7 Ekim’den bu yana soykirimdan baska hiçbir kelimeyle anlatilamayacak boyutlara ulastigini ve Gazze’de sivil, hasta, hekim, çocuk, kadin fark etmeksizin büyük bir katliam bütün dünyanin gözü önünde devam ettigini söyledi.

Insan haklari ve uluslar arasi hukuk kurallari açikça ihlal edilerek binlerce sivil, kadin ve çocugun acimasizca katledildigine dikkat çeken Deger, ayrica tibbi malzeme temini ve saglik hizmetlerinin sunumunun da engellenerek küvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olundugunu vurguladi.

Hekimler olarak Israil’in saldirilarina karsi tepki göstermeye, Gazze’deki sivillerin, çocuklarin kadinlarin, hekimlerin ve hastalarin hayatlarinin korunmasi adina hekimlik meslegine yakisir bir durus ortaya koymaya kararli olduklarinin altini çizen Deger, “Basta Dünya Saglik Örgütü olmak üzere tüm hekim, saglik çalisani ve vicdanli insanlari harekete geçmeye çagiriyoruz. Ayrica meslektaslarimizi yapilan zulme açiktan destegini bildiren ilaç firmalarini boykot etmeye davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA