Prof. Dr. Ali Erbas Açiklamasi 'Kur'an-I Kerim Sürekli Akan Bir Çesme Gibidir'

Sakarya’nin Akyazi ilçesinde kiraat egitimlerini tamamlayan hafizlarin icazet törenine katilan Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Kur’an-i Kerim sürekli akan bir çesme gibidir. Çesmenin suyu her aktiginda nasil taze akiyorsa, Kur’an-i Kerim de her okundugunda sanki yeni inmis gibi okunuyor” dedi.

Prof. Dr. Ali Erbas Açiklamasi 'Kur'an-I Kerim Sürekli Akan Bir Çesme Gibidir'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Akyazi’da bulunan Darul Kurra Camisi’nde “Asere, Takrib, Tayyibe Icazet Merasimi”ne katildi.

Akyazi Ilçe Müftülügü ve Kiraat Egitim Dernegi tarafindan düzenlenen törende, Seyh’ül Kurra Hüseyin Harputoglu Kur’an Kursu bünyesinde Kirâat (Asere-Takrib-Tayyibe) bölümünde egitimini tamamlayarak Kur’an-i Kerim’i 10 farkli kiraat imami ve ravilerine göre okuyarak kurra hafizlik icazeti almaya hak kazanan 24 kurra hafiz, imam ve müezzin Kur’an-i Kerim okudu.

Törende konusan Ali Erbas, “Kur’an-i Kerim, Rabbimizin Peygamber efendimize indirdigi, gönderdigi en büyük mucize. Inisi ile hifzi ile tilaveti ile kiraati ile mucize. Bugün hocalarimizin egitimini tamamlamis oldugu Asere-Takrib-Tayyibe usulü ile okunusuyla da mucize. Böyle bir kitap yok dünya üzerinde. Biraz önce örnek okuyuslari dinledik, hocalarimizin bir Ayet-i Kerimeyi kiraat imamlarimizin ve o imamlarimizin ravilerinin farkli farkli okuyus tarzlari ile okudugunu dinledik. Iste Cenab-i Hakkin, ‘Denizler biter de, Rabbimin kelimeleri bitmez’ dedigine bir örnektir bu. Her okuyusta ayri bir güzellik var, ayri bir mana var. Kur’an-i Kerim sürekli akan bir çesme gibidir. Çesmenin suyu her aktiginda nasil taze akiyorsa, Kur’an-i Kerim de her okundugunda sanki yeni inmis gibi okunuyor” ifadelerine yer verdi.

Reisül Kurra Mustafa Demirkan’in riyasetindeki merasime, Erbas’in yani sira Akyazi Kaymakami Mustafa Ikbal Eski, Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, Il Müftüsü Mehmet Asik, Diyanet Isleri Baskanligi Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin, Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik ile hafizlarin aileleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA