Mersin'de Polisevine Yönelik Terör Saldirisina Iliskin Davada Mütalaa Açiklandi

İçel’in merkez Mezitli ilçesindeki Tece Polisevine geçen yil düzenlenen terör saldirisiyla ilgili 2’si firari, 8’i tutuksuz 10 sanigin yargilandigi davada esasa iliskin mütalaa açiklandi.

Mersin'de Polisevine Yönelik Terör Saldirisina Iliskin Davada Mütalaa Açiklandi
İçel 2. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, tutuksuz saniklar Sait D, Abdulgalip G, Zeki Ö, Mazlum K, Mazlum D, Kahraman B, Ahmet E. ve Fatih S, taraf avukatlari ile müstekiler katildi.

Cumhuriyet savcisi, esas hakkindaki mütalaasinda, Sait D. ve Abdulgalip G’nin saldiriyi gerçeklestiren 2 kadin teröristle hareket ettikleri gerekçesiyle, ’devletin birligini ve ülke bütünlügünü bozma’, ’kisiyi yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme’, ’kisiyi yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye 7 kez tesebbüs’, ’kisiyi tasarlayarak öldürmeye 3 kez tesebbüs’, ’mala ve kamu malina zarar verme’ ile ’tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el degistirme’ suçlarindan 2’ser kez agirlastirilmis müebbet ve 219 yila kadar hapisle cezalandirilmasini istedi. Mütalaada Zeki Ö, Mazlum K, Mazlum D, Kahraman B, Ahmet E. ve Fatih S. hakkinda da ’tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el degistirme’ maddesi hariç ayni suçlardan 2’ser kez agirlastirilmis müebbet ve 211 yila kadar hapis talep edildi. Savci ayrica mütalaasinda, firari saniklar PKK’li terörist Dilsah Ercan ile Ahmet Ahmo’nun dosyasinin ayrilmasi talebinde bulundu.

Durusmada konusan sehit polis memuru Sedat Gezer’in esi Medine Gezer, mütalaaya katildigini belirterek saniklarin cezalandirilmasini istedi. Söz verilen saniklar da haklarindaki suçlamalari reddetti ve mütalaaya karsi savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Avukatlari da dinleyen mahkeme heyeti, saniklarin mevcut halinin devamina karar verip, durusmayi 9 Subat tarihine erteledi.

İçel’de iki kadin terörist tarafindan 26 Eylül 2022’de polisevine düzenlenen saldirida polis memuru Sedat Gezer sehit olmus, meslektasi Abdulkadir Öztürk yaralanmisti. Kursun isabet eden bir kadin ile yüksekten atlayan 2 kisinin yaralandigi saldiriyi gerçeklestiren teröristler, üzerlerindeki patlayiciyi infilak ettirmeleri sonucu ölmüstü.
Kaynak: İHA