Kusadasi Belediyesi'nin Kent Kimligi Projesi Ödül Aldi

Tarihi Kentler Birligi (TKB) tarafindan düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirasi Koruma Proje ve Uygulamalarini Özendirme Yarismasi’nda Kusadasi Belediyesi, ‘Yildirim Caddesi Sokak Sagliklastirma Projesi’ ve Mücessem Hanim Evi olarak bilinen ‘75 Ada 39 Parsel Tescilli Yapi Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projesi’ projeleri ile iki ayri basari ödülüne layik görüldü.

Kusadasi Belediyesi'nin Kent Kimligi Projesi Ödül Aldi


Tarihi Kentler Birligi’nin 22’ncisini düzenledigi Tarihi ve Kültürel Mirasi Koruma Proje ve Uygulamalarini Özendirme Yarismasi’nin sonuçlari açiklandi. Yarismaya bu yil 37 üye belediye toplam 76 projeyle katildi.

‘Kimlikli Kent’ kavramini güçlendirmek ve kentin hafiza mekanlarini gelecege tasimak amaciyla düzenlenen yarismada Kusadasi Belediyesi ‘Yildirim Caddesi Sokak Sagliklastirma Projesi ve 75 Ada 39 Parsel Tescilli Yapi Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyonu’ projeleriyle iki basari ödülü aldi.

Yildirim Caddesi Sokak Sagliklastirma Projesi ile bölgeyi müzeler sokagi haline getirmeyi amaçlayan Kusadasi Belediyesi, Yildirim Caddesi begonit tasiyla kaplayarak üstyapisini yenileyecek. 75 Ada 39 Parsel Tescilli Yapi Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon projesiyle ise Yildirim Caddesi ve Gümüs Sokak kösesinde konumlanan en özellikli sivil mimarlik örneklerinden olan Mücessem Hanim Evi restorasyon projesi yapilarak kent bellegi ve kent arsivi olarak kullanilacak.
Kaynak: İHA