Kirsehir Belediyesinin 'Zimmete Para Geçirme' Açiklamasina AK Parti'den Tepki

Kirsehir Belediyesinin ’Zimmete Para Geçirme’ açiklamasina AK Parti Il Baskani Seher Ünsal tepki gösterdi. Ünsal, "Basin açiklamanizda, 20 Aralik 2022’de sorusturma baslattiginizi beyan etmenize ragmen, sahislar gözaltina alinana kadar kamuoyundan neden gizlediniz?" dedi.

Kirsehir Belediyesinin 'Zimmete Para Geçirme' Açiklamasina AK Parti'den Tepki
Kirsehir Belediyesinde yasanan usulsüzlük iddialari üzerine tutuklanan personellerle ilgili AK Parti Kirsehir Il Baskani Ünsal basin toplantisi düzenledi.

Ünsal, yaptigi konusmada, "Susmanin suça istirak oldugunu bilecek kadar aklimiz basimizda. Gün geçmiyor ki Kirsehir Belediyesi’nde bir yolsuzluk bir taciz haberi çikmasin. Yasanan olaylarla ilgili, Kirsehir kamuoyunun dogru ve eksiksiz bilgilendirilmesi gerekmektedir" dedi.

"Kirsehir Belediye Baskani Selahattin Ekicioglu’nun kendini sonradan aklama çalismasini aliskanlik haline getirdigini" aktaran Ünsal, "Belediye çalisanlarinin mazot hirsizligindan dolayi zamaninda isten çikarilmadiklari için herkesin ’Hasan- Seyma cinayeti’ olarak bildigi aci olayda da oldugu gibi, belediye yetkililerince daha önce müdahale edilmis gibi açiklamalar ile kamuoyu bilinçli ve kasitli olarak yanlis yönlendirilmek istenmektedir. Kirsehir Belediyesi’nde ’Zimmete para geçirme’ ve ’Avans ödeme kaybi’ hakkinda usulsüzlükler nedeniyle 4 belediye personelinin gözaltina alinmasina kadar gelen süreç, kendi tasarruflariniz ile degil, Sayistay denetimi ve Mülkiye müfettislerinin incelemesi ile ortaya çikmistir. Basin açiklamanizda, 20 Aralik 2022’de sorusturma baslattiginizi beyan etmenize ragmen, sahislar gözaltina alinana kadar kamuoyundan neden gizlediniz? Türkiye kamuoyuna yansiyan diger skandallariniz gibi bu olayda da yine sonra dan belediye kaynaklariyla beslenen bazi sosyal medya yayincilarinin destegi ile kendinizi kahraman ilan ettirmeye çalisiyorsunuz. Yine söz konusu açiklamada, ’Belediye Baskanligimizca görevden uzaklastirma karari alinarak memuru görevden uzaklastirmis ve savciliga suç duyurusunda bulunulmustur’ ifadelerinde de görülmektedir ki, sadece 1 memura müdahale edilerek diger 3 personele neden herhangi bir islem yapmadiniz?

Mali Hizmetlerden sorumlu Belediye Baskan Yardimciniz ve ayni zamanda kayinbiraderinizin, Hukuk Islerinden sorumlu Belediye Baskan Yardimciniz ve bazi müdürlerinizin bu olaydaki sorumluluklari nedir? Belediye Baskan Yardimcilarinizla alakali bir yaptiriminiz olacak mi? Dogru ve liyakatli isleyisten uzak oldugunuz göreve geldiginiz ilk günden itibaren belliydi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA