Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi 'Kamu Düzenini Bozmaya Çalisan Tüm Yapilanmalari Çökertip Adalete Teslim Edecegiz'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Kim olursa olsunlar, kendini hukukun üstünde gören, kamu düzenimizi bozmaya çalisan tüm yapilanmalari çökertip adalete teslim edecegiz" dedi.

Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi 'Kamu Düzenini Bozmaya Çalisan Tüm Yapilanmalari Çökertip Adalete Teslim Edecegiz'
Polis okulunun mezuniyet törenine katilmak üzere Erzurum’a gelen Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, temaslarinin ardindan güvenlik toplantisi gerçeklestirdi. Huzur ve güvenlik toplantilarini sehir sehir gezerek yaptiklarini ifade eden Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Sehirlerimizin huzur ve güvenligini, yetkili tüm arkadaslarimizla masaya yatiriyoruz. Bu toplantilarla vermek istedigimiz mesaj sudur; Türkiye Yüzyili’nda teröre, onlarin is birlikçilerine, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine suçta kibirlenenlere yer yoktur. Erzurum’dan bir kez daha ifade ediyorum; kim olursa olsunlar, kendini hukukun üstünde gören, kamu düzenimizi bozmaya çalisan tüm yapilanmalari çökertip adalete teslim edecegiz" dedi.

"Hiç kimse ama hiç kimse, devletimizden ve milletimizden güçlü degildir" diyen Bakan Yerlikaya, "Binlerce yillik devlet gelenegimizde düzeni saglamak, milletin huzurunu tesis etmek esas vazifedir. Bugün de bu vazifenin sorumlusu 600 bin personeliyle gece gündüz, canla basla çalisan Içisleri Bakanligi ailesidir" diye konustu.



"Göreceksiniz, her geçen gün yakalanan düzensiz göçmen sayisi artacak"

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, 4 Haziran-1 Aralik tarihleri arasinda, son 180 günde, Erzurum’un daha huzurlu, daha güvenli olmasi için yapilan çalismalari söyle paylasti:

"Sayin Cumhurbaskanimizin iradesiyle, 40 yildir kardesligimize, birligimize kasteden bölücü terör örgütü basta olmak üzere bütün terör örgütleriyle verdigimiz mücadele bugün de amansiz bir sekilde devam ediyor. Bu mücadele son terörist etkisiz hale getirilinceye ve bu terör belasini bu topraklardan kaziyip atincaya kadar devam edecek. Bu amaçla, bu dönemde Erzurum’da BTÖ PKK/KCK, FETÖ ve DEAS’a yönelik toplam 346 operasyon düzenlendi.

Bu operasyonlarda, 4 terörist etkisiz hale getirildi.

100 süpheli gözaltina alindi. Bunlarin 7’si tutuklandi, 3’ü hakkinda adli kontrol karari verildi.

Huzur ve güvenligimize zarar veren organize suç örgütlerinin, Sayin Cumhurbaskanimizin ifadeleriyle bu ’sehir eskiyalarinin’ isledigi suçlar, yanlarina kar kalmaz, kalamaz ve kalmayacaktir. Hepsini tek tek adalete teslim etmekte kararliyiz. Sokaklarimizi bu zorbalardan tamamen temizleyecegiz. Bu amaçla da son 180 günde, Erzurum’da organize suç çetelerine yönelik düzenlenen 4 operasyonda 10 süpheli sahis gözaltina alindi. 6 sahis tutuklandi. Erzurum’da 1’i bölgesel, 1’i yerel olmak üzere toplamda 2 organize suç çetesi çökertildi.

Erzurum’da zehir tacirlerine yönelik 630 operasyon gerçeklestirdik. Bu operasyonlarda 878 süpheli sahis gözaltina alindi, 73 kisi ise tutuklandi. Gelecegimizi, göz aydinligi çocuklarimizi zehirlemeye çalisanlara hayati zehretmeye kararliyiz. Bir çocugumuzu, bir evladimizi dahi bu uyusturucu belasindan kaybetmeye tahammülümüz yok. Düzensiz göçle mücadele ve göçmen kaçakçiligi organizatörleriyle de mücadelemiz araliksiz devam ediyor. Düzensiz göçle mücadelemizde Mobil Göç Noktasi adini verdigimiz araçlarimizi devreye soktuk. Mobil Göç Noktasi uygulamasi, stratejimizde yer alan, ‘Sahayi daraltma ve sinir disi süreçlerini hizlandirmaya’ yönelik bir çalisma. Pilot il olarak 19 Temmuz 2023 tarihinde, ilk kez Istanbul’da uygulamaya basladik. Bugün itibariyla ise Erzurum’da, 1 Mobil Göç Noktasi aracimiz hizmet veriyor. Bu uygulama ile sahadaki baskiyi artiracagiz. Göreceksiniz, her geçen gün yakalanan düzensiz göçmen sayisi artacak. Erzurum ayrica düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçiligi organizatörleriyle mücadelede stratejik bir sehrimiz."

"Türkiye Yüzyili’nda Türkiye’nin huzurunu milletimizle birlikte tesis edecegiz"

Erzurum’da son 180 gün içerisinde göçmen kaçakçiligi organizatörlerine yönelik 57 operasyon düzenlendigini belirten Bakan Yerlikaya, "Bu operasyonlar sonucunda 117 süpheli sahis gözaltina alindi. 18 organizatör ise tutuklandi. 652 düzensiz göçmen ise yakalanarak geri gönderme merkezlerimizde bulunan Toplam 5.501 düzensiz göçmenle beraber sinir disi edildi" dedi.

Toplantinin sonunda vatandaslara çagrida bulunan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Buradan sizler araciligiyla kiymetli Erzurumlu hemsehrilerime, yüregi vatan sevgisiyle dolu Dadaslara bir çagrim var. Aslinda bu çagriyi gittigimiz her ilimizde bikmadan usanmadan tekrar ediyorum. Milletimizin huzuru ve selameti için yaptigimiz mücadeleyi, canini ortaya koyarak, fedakarca çalisan kahramanlarla veriyoruz, vermeye devam edecegiz. Lakin bu mücadele, hepimizin ama hepimizin, birlikte vermesi gereken bir mücadele. 7’den 70’e evde anne ve babalarla, okulda ögretmenlerimizle, mahallede muhtarlarimiz, çarsida esnafimiz, sivil toplum kuruluslarimiz, toplumun tüm kesimlerini bu mücadelede en büyük paydas olarak görüyoruz. Huzurumuzu bozan, güvenligimize zarar veren bir çete, bir zehir taciri, bir tefeci, suç örgütü, kim olursa olsun lütfen 112‘yi arayarak ihbar edin. Sosyal medya hesaplarimiza yapilan yorumlari da ihbar kabul ediyoruz. Bizlere bildirin. Göreceksiniz güvenlik birimlerimiz hemen müdahale edecekler. Ben Erzurumlu kardeslerimin bu çagrimiza katilacaklarina, destek vereceklerine gönülden inaniyorum. Türkiye Yüzyili’nda Türkiye’nin huzurunu milletimizle birlikte tesis edecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA