Elazig'da Istinat Duvari Kismen Çöktü Açiklamasi Binalar Uçurumun Esiginde

Elazig’da yaklasik 6 ay önce yagislar sonrasinda çöken, ardindan onarimina baslanan ayni istinat duvarinin bir kismi saganak yagmur sonrasi tekrar çökmeye basladi. Duvarin üst kisminda kalan binalarin uçurumda kaldigi görüntü ise korkuttu.

Elazig'da Istinat Duvari Kismen Çöktü Açiklamasi Binalar Uçurumun Esiginde
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlügünün uyarisini yaptigi kuvvetli yagis dünden beri ara ara Elazig’da etkili oluyor. Etkili olan yagislar sonrasinda kent genelinde bazi istinat duvarlarinda çökmeler meydana geldi. Yagisin etkisiyle Abdullah Pasa Mahallesi’nde bulunan bir sitenin istinat duvarinda kismi çökmeler meydana geldi. Site sakinleri ise her yagis döneminde istinat duvarinda çökmelerin oldugunu, ayrica yikilan duvarin üst kisminda çocuk parkinin olduguna dikkat çekerek bu soruna kalici çözümler beklediklerini dile getirdi. Çekilen görüntülerde, çöken istinat duvarinin geriye dogru yaklasmasi sonucu 12 katli iki bina tedirgin etti.

’’Binanin önü bosaldigi zaman ne olacak tahmin bile edemiyorum’’

Site sakinlerinde Volkan Balci, ’’Buradaki duvar, bu bir sene içerisinde yikildi. Aracimizi kil payi kurtardik. Sonradan yine yikildi. Görülen toprak kisimlar, yagmur yagdikça hepsi yikilacak, dökülecek. Ayrica burada çocuk parki var ve bu sefer de çocuklarin canina mal olacak. Bu cenazenin bir an önce kaldirilmasi lazim. Binanin önü bosaldigi zaman ne olacak tahmin bile edemiyorum. Buna bir an evvel çözüm bulunmasini istiyoruz’’ dedi.

Öte yandan, geçtigimiz aylarda yine siddetli yagis sonrasi ayni istinat duvarinin çökmesi sonrasi bir aracin zarar gördügü, istinat duvarinin onarimina baslandigi ögrenildi.
Kaynak: İHA