Beysehir Gölü'nde Yasa Disi Av Denetimleri Sürüyor

Konya’nin Beysehir ilçesinde, Beysehir Gölü’nde nesli kaybolma tehlikesi altindaki endemik tür yag baliginin avini yapan kisilere yönelik çalismalar neticesinde yakalanan kisilere cezai islem uygulandi.

Beysehir Gölü'nde Yasa Disi Av Denetimleri Sürüyor
Beysehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü serbest dönem avlanma faaliyetlerini siki takip altina aldi. Sik sik gerçeklestirilen denetimlerde nesli kaybolma tehlikesi altinda bulunan türler ile boy limiti altinda avlanma yapilip yapilmadigi da kontrol ediliyor. Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafindan gerçeklestirilen son denetimlerde göl kiyisindaki balikçi tekneleri, balik alim kantarlari ve perakende satis noktalari mercek altina alindi. Yapilan denetimlerde kurallara uymadigi belirlenen avcilar hakkinda islem baslatildi. Denetimlerde endemik tür olan ve avi yasak olan yag baligi yasagina uymayanlar ile boy limitlerinin altinda ölçülerde avcilik yapanlar cezai islem uygulandi. El konulan baliklar ise prosedürlere uygun olarak Göl Feneri Dernegi’ne bagislandi.

Yetkililer, Beysehir Gölü’nde tatli su avciligi yapanlari bir kez daha boy limitlerine uymalari konusunda uyarirken, sürdürülebilir bir avcilik için kurallara uygun hareket etmenin önemine dikkat çekti. Sazan baligi için boy limitinin 40, sudak ve kadife baliklari için 26 ve tatli su kefali için de 20 santim oldugu bir kez daha hatirlatildi.
Kaynak: İHA