Antika Meraki Fabrikayi Müzeye Dönüstürdü

Samsunlu bir is adami, antika meraki nedeniyle fabrikasinin bir bölümünü adeta müzeye çevirdi.

Antika Meraki Fabrikayi Müzeye Dönüstürdü
Kavak Organize Sanayi Bölgesinde(OSB) bulunan fabrikasinin ilk katini yillar içinde topladigi antika esyalarla donatan Osman Abanoz’un minik müzesi, ilçeye gelen misafirlerinde adeta ugrak yeri oldu. Isyerinde özel bölümde radyo, gaz ocagi, tüfek, ibrikler, kazanlar, olmak üzere bini askin tarihi esyanin bulundugunu söyleyen 71 yasindaki Osman Abanoz, amacinin geçmiste kullanilan esyalari gelecek kusaklara tasimak oldugunu söyledi.



240 yillik Osmanli demirci körügü

Müzesini gezenlerin “Dedemin abdest ibrigi” ya da “Babamin radyosu” dedigini belirten Abanoz, “Koleksiyonum içinde 240 yillik Osmanli demirci körügü, 100 yillik ve üzerinde tas plaklar, siniler, su gügümleri, tencereler, tarihi semaverler ve 18 yüzyilda kullanilan tarihi matbaa makinasi gibi yüzlerce eserler var. Burada hem antika eserleri hem de ilçemizin tarihsel, kültürel ve geleneksel degerlerini sergileme olanagi buluyorum” dedi.

Elinde bulundurdugu eserlerin her birisinin ayri bir hikayesi oldugunu anlatan is adami Osman Abanoz, yogun is temposundan arda kalan zamanlarda burada dinlenerek rahatladigini söyledi.

Abanoz, “Bu minik müzemde topladigim eserlerin her birisinin ayri bir hikayesi var. Yillar içinde verdigim emekle çok zengin bir koleksiyon olusturdum. Yüzlerce yil önce kullanilan çesitli aletler ve esyalar fabrikamiza gelen misafirlerimizce de ilgiyle geziliyor. Hatta duyup görmeye gelenler bile var. Burada çocuklugumda annem, babam yani tüm ailece etrafinda toplanip yemek yedigimiz sinimizin yanina oturup çay içerken maziyi yasiyor, duygulaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA