Bayburt'tan Yürekleri Isitan Görüntü Açiklamasi Özel Çocuklar Ilk Defa Atlarla Tanistilar

Bayburt’ta özel gereksinimli ögrenciler at çiftliginde at binerek keyifli vakit geçirdiler. Ilk defa atlarla tanisma firsati bulan çocuklarin heyecanli ve mutlu halleri yüzlerde tebessüm olustururken, özel çocuklarin at bindigi, doyasiya eglendigi o anlar adeta yürekleri isitti.

Bayburt'tan Yürekleri Isitan Görüntü Açiklamasi Özel Çocuklar Ilk Defa Atlarla Tanistilar
Bayburt Özel Egitim Uygulama Okulunda egitim gören ögrenciler için Bayburt Atli Spor Kulübü ve Gençlik Merkezi isbirligiyle Kurucakol köyünde bulunan at çiftliginde at binme etkinligi düzenlendi.

Ilk defa at binen ögrenciler heyecanli anlar yasarken, etkinlikte çocuklarini yalniz birakmayan veliler çocuklarin heyecanlarina ortak oldular. Ögretmenleri ve gençlik merkezi gönüllüleri kontrolünde ata binen çocuklarin mutluluklari yüzlerine yansirken, çocuklar çok mutlu olduklarini söylediler.

Cirit kulüpleri olarak sadece cirit oynamadiklarini, sosyal ve kültürel etkinliklere de katki sunduklarini söyleyen Bayburt Atli Spor Kulübü Baskani Arif Köprücü, "Bayburt Atli Spor Kulübü ve Bayburt Gençlik Merkezi olarak özel kardeslerimize özel bir etkinlik düzenledik. Özel çocuklar atla tanistilar, ata bindiler. Bugüne kadar yaptigimiz etkinlikler içerisinde en sevdigimiz etkinlikler bu tür etkinlikler oluyor. Cirit kulüpleri olarak sadece cirit oynamiyoruz, ayni zamanda atlarimizla birlikte sehrimizdeki bu tür kültürel ve sosyal faaliyetlere de katiliyoruz" dedi.

Özel ögrencilerin mutlu oldugunu, keyifli bir gün geçirerek, unutulmaz anlar yasadiklarini belirten Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Kadir Köprücü, "Özel ögrencilerimizi çiftligimizde agirladik. Onlarin bu özel ve güzel gününde yanlarinda olmaktan onur ve mutluluk duyduk. Onlarin sevincini görmek, onlarin mutlulugunu görmek bizleri de gerçekten mutlu etti. Buradan herkese bu kardeslerimize özel olduklarini hissettirmeleri gerektigini ve her daim yanlarinda olmalari gerektigini söylemek istiyorum. Göründügü gibi çocuklar çok mutlu oldular, atlarla tanistilar, atlari sevdiler, mutlu bir gün geçirdiler" ifadelerini kullandi.

Düzenlenen etkinlige Bayburt Özel Egitim Uygulama Okulu Müdürü Mahmut Sariaslan, Kop Atli Spor Kulübü Baskani Arif Köprücü, Gençlik Merkezi liderleri, gönülleri, ögretmenler, aileler ve çocuklar katildi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, toplu hatira fotografi çekilmesinin ve ögrencilere ikramlarda bulunulmasinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA