ESAY Afetlerde Görev Alacak Uzman Ekipler Yetistirmeye Devam Ediyor
Eyüpsultan Afet Yönetim Birimi (ESAY), AFAD adina akredite olacak ve Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde yasanabilecek bir afette aktif olarak görev alabilecek ekipler yetistirmeye devam ediyor. Bu kapsamda ESAY’a dahil olacak ikinci ekibin egitimleri tamamlandi.

ESAY’in ikinci ekibi egitimlerini tamamladi
Bu çerçevede Istanbul AFAD Egitim Sube Müdürlügü koordinesiyle farkli kurumlara ait 5 ekibin egitimlerini tamamlayarak akreditasyon sürecine dahil eden ESAY egitmenleri, ESAY biriminin sahada aktif olarak yer alacak ikinci ekibinin de egitimlerini tamamladi.
“Yasanabilecek bir afette aktif olarak görev alabilecekler”
Kentsel Arama Kurtarma egitimini tamamlayan ekip, Saglik Bakanligi’nin ilk yardim egitimini de aldiktan sonra AFAD’in düzenledigi sinava girecek. ESAY’in personel sayisini artirmak istediklerini söyleyen ESAY Birimi Sivil Savunma Amiri Hasan Söker, “Eyüpsultan Belediyesi olarak AFAD adina akredite olacak ekipleri yetistiriyoruz. Ilçemizin nüfusu göz önünde bulunduruldugunda bu sayiyi günden güne artirmaya yönelik çalismalarimiz var. Bu hafta da kendi ikinci ekibimizi hazirliyoruz. Depremde enkazda karsilasabilecekleri sorunlar ve bunlarin giderilmesi adina yapilabilecek çalismalarla ilgili egitimler verildi.
Bu egitimlerin arasinda üstten kirma, yandan kirma, temiz kesim gibi enkaz alaninda yapilan çalismalar bulunuyor. Ayrica bir enkaza yaklasim ve müdahale süreciyle ilgili bilgiler verildi.
AFAD’in yaptigi sinav neticesinde eger basarili olurlarsa akredite bir ekip olarak yine Türkiye’nin herhangi bölgesinde yasanabilecek bir afette aktif olarak görev alabilecekler” dedi.
