Basiskele Ile Kirgizistan'in Çolpon Ata Kenti Kardes Sehir Oldu
Basiskele Belediyesi ile Çolpon Ata Belediyesi arasinda "kardes sehir" protokolü imzalandi.

Imza törenine Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, Çolpon Ata Belediye Baskani Turdubekov Azamat ve beraberindeki heyet, baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri, müdürler ve belediye personeli katildi.
Türkçe ve Kirgizca gerçeklestirilen imza töreninde Basiskele Belediye Baskani Özlü ve Çolpon Ata Belediye Baskani Azamat, Kirgiz keçe kalpak giyindi.
Yasin Özlü, imza töreninde yaptigi konusmada, kardes sehir protokolünün resmi bir anlasmadan öte dostluk ve kardesligin ruhunu simgeledigini vurgulayarak, "Bugün burada, iki sehir arasinda güçlü ve anlamli bir bagin baslangicina taniklik etmek için bir araya geldik. Sehrimizin gelisimine, kültürel zenginligine ve sosyal hayatina katki saglayacak, kardeslik temelinde güçlü bir isbirligi için buradayiz. Kirgizistan’in en önemli turizm kentlerinden Çolpon Ata’nin essiz güzellikleri ve zengin tarihi ile tanismak, bu kardeslik bagini daha da güçlendirmek için bir araya gelmis bulunuyoruz. Kardes sehir protokolü, sadece cografi sinirlari asan bir dostlugun baslangici degil, ayni zamanda kültürlerarasi anlayisin ve sosyal baglarin da pekisecegi bir adimdir. Iki sehir arasinda baslattigimiz bu isbirligi, sadece yerel düzeyde degil, ayni zamanda uluslararasi arenada da ülkelerimiz arasinda köprüler kurarak, ortak hedeflere ulasmamiza yardimci olacaktir. Bu protokol resmi bir anlasmadan öte dostluk ve is birligi ruhunu simgeliyor. Gelecek nesiller için bir miras birakmak adina, bugün attigimiz bu adimin uzun ömürlü ve verimli olmasini temenni ediyoruz. Kardes sehir protokolümüzün her iki toplum için de hayirli olmasini dilerim" dedi.
"Bu protokol, iki ülke arasinda ve gelecek nesiller için önemli bir adim olacak"
Çolpon Ata Belediye Baskani Turdubekov Azamat "Öncelikle burada bulunmaktan mutlu oldugumu belirtmek isterim. Su an biz iki sehir arasinda önemli bir süreci baslatmak üzereyiz. Önemli bir protokole imza atmak üzereyiz. Az önce sayin baskanimiz Mehmet Yasin Özlü’nün de dedigi üzere bu protokol iki sehir arasinda degil, iki ülke arasinda ve gelecek nesiller için önemli bir adim olacak diye ümit ediyoruz. Ekonomik, tarihi, kültürel ve bütün alanlarda gelecekte birlikte çalisacagiz. Hep birlikte verimli ve güzel çalismalar yapacagimizi ümit ediyorum. Misafirperverliginiz ve bizi sicak, içten karsiladiginiz için herkese çok tesekkür ederiz. Imzalayacagimiz bu protokolün hayirlara vesile olmasini dileriz" diye konustu.
Imza töreni sonrasi Baskan Yasin Özlü, Turdubekov Azamat ve beraberindeki heyet ile Basiskele’yi gezerek ilçede yapilan ve yapilacak eserler hakkinda bilgiler verdi.
