Marmaris'te Ögrenciler Önce Ögrendi, Sonra Uyguladi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde Atatürk Ilkokulu ögrencilerine Trafik ve Egitim Parki’nda Marvelos görevlileri ve trafik polisi tarafindan trafik egitimi verildi.

Marmaris'te Ögrenciler Önce Ögrendi, Sonra Uyguladi


Her yil yüzlerce kisiyi trafik kazalarinda yitiren Türkiye’de trafik kurallarini küçük yaslarda asilamak amaciyla hizmet veren Trafik ve Egitim Parki, ögrencileri agirlamaya devam ediyor. Ögretmenleri Sükriye Cücü esliginde Beldibi Mahallesi’nde bulunan parka gelen Atatürk Ilkögretim Okulu’nun 4-C ve 4-D ögrencileri trafik kurallarini ve trafik isaretlerini uygulamali olarak ögrendi. Trafik polisinden trafik isaret ve sinyalizasyon sistemleriyle ilgili bilgiler alan çocuklara, Marvelos görevlileri de bisiklet sürerken kask ve dizlik takmanin önemini anlatti.

Çocuklarin sorularini yanitlayan emniyet görevlisi, özellikle çocuklardan trafik kurallarina uymayan anne ve babalarini uyarmalari konusunda da destek istedi. Ardindan çocuklar trafik isaretlerine uyarak akülü araç ve bisiklet kullandi. Atatürk Ilkögretim Okulu ögretmeni Sükriye Cücü de çocuklarin sinifta ögrendigi bilgileri parkta uygulamali olarak pekistirdigini söyleyerek, “Çocuklarimiz oldukça verimli bir gün geçirdi. Burada aldiklari egitimler onlarin trafik bilincini gelistirip, günlük hayattaki becerilerini artirmalarina da katki saglayacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA