Giresun Kalesi'ne Ziyaretçi Akini

Giresun’un en önemli turizm mekanlarindan ve ayni zamanda 1. derece sit alani ilan edilerek koruma altina alinan Giresun Kalesi’ni 2023 yilinda yerli ve yabanci 450 bin kisi ziyaret etti.

Giresun Kalesi'ne Ziyaretçi Akini
Giresun’un en önemli mesire alanlari arasinda bulunan ve Giresunlu vatandaslarin yani sira, yerli, yabanci turistlerin ugrak yerleri arasinda yer alan Giresun Kalesi yogun ziyaretçi akinina ugruyor. Aileleriyle sehre tatil için gelen yerli ve yabanci turistler, gezilerinin arasina Giresun Kalesi’ni mutlaka eklerken, 2023 yilinda yaklasik 450 bin kisi ziyaret etti.

Giresun Kalesi’ni çevre düzenlemeleri, sosyal tesisleriyle daha da cazip hale getirmek için projelerin devam ettigini ifade eden Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, “Göreve gelir gelmez kale projemize basladik. Kale bizim tarihi degerimiz. Bu degeri hak ettigi görünüme kavusturdugumuza inaniyoruz. Kalemizin güvenligini de kontrolümüz altinda tutuyoruz. Hemsehrilerimiz ve misafirlerimiz artik kalede daha huzurlu ve mutlu zaman geçiriyorlar. Kalemizi evimiz gibi görüyoruz. Orada olusacak çevre ve görüntü kirliligine izin vermemeliyiz. Ekiplerimizce düzenli olarak çevre temizligi gerçeklestiriliyor. Yerli ve yabanci turistlerce de yogun sekilde ziyaret edilen kale ve çevresine temizlik anlaminda büyük önem veriyoruz. Giresun’umuzun her bir alanini güzellestirmek için çalismalarimiz devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA