Vali Hacibektasoglu'ndan 3 Aralik Engelliler Günü Mesaji

Zonguldak Valisi Osman Hacibektasoglu, 3 Aralik Dünya Engeliler Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Vali Hacibektasoglu'ndan 3 Aralik Engelliler Günü Mesaji
Vali Osman Hacibektasoglu mesajinda, engelli bireylerin toplumsal hayata katilimlarinin önemine vurgu yaparak, engellilik konusunda toplumsal farkindaligin artirilmasinin gerekliligini belirtti.

Hacibektasoglu, engelli bireylerin toplumun vazgeçilmez bir parçasi oldugunu ve onlara yönelik ilgi, sevgi ve anlayisla yaklasilmasinin herkesin ortak sorumlulugu oldugunu ifade etti.

Devletin engelli bireylerin hak ettikleri imkanlara ulasmalari için kapsayici düzenlemeler yaptigini belirten Vali, bu özel günde toplumun her kesiminin engellilik konusunda daha duyarli ve bilinçli olmasini temenni etti. Mesajinda, engelli bireylerin ve ailelerinin yaninda olduklarini hissettirmek, sevgi ve anlayisla yaklasarak yasama sevinçlerini artirmak gerektigini vurguladi ve engelli bireylere saglikli, huzurlu, mutlu bir yasam dileginde bulundu.

Hacibektasoglu söyle dedi:

"Birlesmis Milletler tarafindan ‘’Dünya Engelliler Günü’’ olarak kabul edilen bugün, engelli bireylerimizin toplumsal hayata olabildigince katilimlari, toplumla bütünlesmeleri, yasama sevinci ile gelecege güvenle bakarak mutlu bir yasam sürmeleri, karsilastiklari zorluklara dikkat çekilmesi ile kendilerine yönelik farkindaligin artirilmasi açisindan önemli bir gündür. Engelli bireylerimiz olusturdugumuz toplumun vazgeçilmez, ayrilmaz birer parçasidirlar. Onlara sahip çikmak, ilgi, sevgi ve hosgörü ile yaklasmak, sorunlarinin çözümüne katkida bulunmak, yasamlarini kolaylastirici önlemler almak hepimizin ortak sorumlulugudur. Engelli bireylerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karsilamak, onlara anlayisla yaklasmak, sorunlarina yönelik toplumsal bilinci gelistirmek ve çözüm üretmek için gayret göstermek, ailelerine moral vermek, destek olmak, yanlarinda oldugumuzu hissettirmek, sevgi ve anlayisla yaklasarak kalplerine dokunmak yasama sevinçlerini artiran güzel ve bir o kadar da anlamli bir davranistir. Toplumun her kesimini yakindan ilgilendiren engellilik konusunda devletimiz; engelli bireylerimizin hak ettikleri imkân ve standartlara ulasmalari, kendilerini büyük bir yasama sevinci ile güvende hissetmeleri, esit bireyler olarak toplumsal yasamda etkin bir sekilde yer almalari, is ve çalisma hayatina katilmalarinin teminine iliskin kapsayici, memnuniyet verici uygulama ve düzenlemeler hayata geçirmektedir. Bu duygu ve düsüncelerle 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nün engelli bireylerimizin sorunlarina iliskin toplumsal duyarliligin ve bilincin artmasina, farkindalik olusturmasina vesile olmasini temenni ediyor, ‘’Biz Birlikte Variz, Birlikte Güçlüyüz, Engellileri Hep Birlikte Kaldiralim’’ diyor, engelli bireylerimize, degerli ailelerine saglikli, huzurlu, mutlu bir yasam diliyorum."
Kaynak: İHA